20.3 C
Valencia

L’AVL firma un conveni amb l’Ajuntament i inaugura en la Casa de la Festa l’exposició dedicada al Misteri d’Elx

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han aprovaren el pasat divendres, per primera vegada, un conveni de col·laboració per a realitzar “actuacions de promoció del valencià” en els pròxims dos anys, segons el text de l’acord firmat per les dos institucions en l’acte celebrat en la Sala del Consell de l’Ajuntament.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han aprovaren el pasat divendres, per primera vegada, un conveni de col·laboració per a realitzar “actuacions de promoció del valencià” en els pròxims dos anys, segons el text de l’acord firmat per les dos institucions en l’acte celebrat en la Sala del Consell de l’Ajuntament.

La firma del conveni, que té per objecte promoure el coneixement i l’ús del valencià en el municipi il·licità, compromet a l’Ajuntament d’Elx a vetlar, potenciar i impulsar la toponímia local, la comunicació i la promoció del valencià, tant en l’àmbit intern del consistori com en tot el terme, tal com queda reflectit en el text de l’acord.

Així, l’Ajuntament potenciarà la senyalització en valencià dels carrers i la toponímia local, incorporarà el nom de les noves vies urbanes al nomenclàtor oficial, enllaçarà el web municipal a la pàgina de l’AVL, mantindrà l’oficina de promoció lingüística, augmentarà la programació cultural en valencià i atendrà la formació dels funcionaris en la llengua pròpia.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per la seua part, s’obliga a col·laborar amb l’Ajuntament en matèries com l’assessorament lingüístic, toponímic i fester, la donació de fons per a proveir les biblioteques, posar la programació cultural pròpia a disposició de la corporació i dels centres d’ensenyament i, finalment, incloure Elx en les línies de subvenció de l’ens.

- Publicitat -

Exposició del Misteri

Ramon Ferrer ha aprofitat la firma del conveni amb l’Ajuntament per a inaugurar en la Casa de la Festa l’exposició dedicada als misteris assumpcionistes valencians, d’Elx, València i Castelló, de la qual són autors el comissari de l’Any dels Misteris, el professor Hèctor Càmara, i Joan Castaño García.

- Publicitat -

La mostra resumix en dotze panells la importància de les representacions marianes en terres valencianes des del segle xv. Encara que València i Castelló també tingueren el seu Misteri, només Elx en conserva intacta la tradició. La Festa o Misteri està declarada Patrimoni Cultural Immaterial des del 2001. Una publicació de butxaca acompanya l’exposició.

Igualment, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha iniciat la itinerància de l’exposició per tot el territori valencià. Museros i Ibi han sigut les primeres localitats en rebre la mostra, que la institució normativa posa a disposició d’ajuntaments, cases de cultura, biblioteques, instituts i associacions culturals i cíviques, a través de l’adreça electrònica avl@gva.es.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les altes de llits UCI a Castelló es resisteixen al descens de les xifres COVID

El gerent del Departament de Salut de Castelló espera que en un parell de setmanes es reflectisca a cures intensives les altes que ja estan donant en planta.

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.
- Advertisement -

: Valencià