L’AVL destaca en el congrés internacional la “dimensió internacional” de Sant Vicent Ferrer

També destaquen la "clara influència" històrica del predicador i l'"atractiu" de la seua figura.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha destacat este dimecres, en la inauguració a València del Congrés Internacional ‘Sant Vicent Ferrer, projecció europea d’un Sant valencià’, la “dimensió universal”, la “clara influència” històrica del predicador i l'”atractiu” de la seua figura, tant en la seua època com en l’actualitat, sis segles després de la seua mort.

Així ho ha expressat el president de l’AVL, Ramón Ferrer, en la inauguració d’esta trobada que se celebrarà fins divendres que ve organitzat per l’AVL i la Comissió de l’Escriptor de l’Any 2019 Sant Vicent Ferrer –depenent d’esta entitat acadèmica– i que compta amb la participació d’investigadors de “solvència” sobre la personalitat “polièdrica” del religiós, mort l’any 1419, i de la seua obra.

El congrés, que ha arrancat en la capella del Sant Calze de València –en la Catedral d’esta ciutat– es completa amb una exposició que es pot contemplar en dos seus: la Catedral de València i la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València amb el títol ‘Vicent Ferrer, un predicador de la tardor medieval’.

Ramón Ferrer, que ha expressat l'”honor” que suposa per a l’AVL inaugurar un conclave com este en la Capella del Sant Calze, ha explicat que es tracta d’una cita centrada “en la figura humana, religiosa i intel·lectual del predicador Vicent Ferrer”. Així mateix, ha indicat que es tracta d’una trobada “més que justificada per la dimensió universal del pare Vicent”.

“Sis segles després de la seua mort, l’any 1419, la seua obra i la seua imatge han sobreviscut al pas del temps”, ha ressaltat el responsable de l’AVL, que ha apuntat que “els testimoniatges del seu impacte en la societat de l’època resulten més que evidents”. En esta línia, ha exposat que “el sant va tindre, al final de l’Edat Mitjana, una clara influència, no només en el terreny religiós com a predicador sinó també en l’àmbit polític i eclesiàstic”.

CatalanSpanish