martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’AVL i l’Institut Ramon Llull impulsen el curs d’estiu sobre llengua i cultura a València

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per tercer any consecutiu, organitza l’anomenada ‘Estada lingüística d’estiu’ a València, dirigida a alumnes dels lectorats de llengua i cultura valenciana, cofinançats per la Generalitat, en les universitats d’Amiens, Cambridge i Torí, si bé esta edició s’amplia a altres universitats europees i espanyoles

L’estada d’estiu reunirà un grup de vint estudiants, del 10 al 21 de juliol, en la seu del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, institució que col·labora des del primer any en esta experiència lingüística i d’aproximació a la realitat actual i històrica del territori valencià amb un elaborat programa lingüístic i cultural.

Un altra novetat és la incorporació de l’Institut Ramon Llull al projecte iniciat per l’AVL, fet que comporta la potenciació del curs i l’augment del nombre d’alumnes i lectorats. Enguany s’incorporen estudiants de les universitats de Belgrad, Blanquerna, Bristol, Brno, Budapest, Granada, Jagellònica, Nàpols, Potsdam, Praga, Santiago de Compostela i Sant Petersburg.

El programa inclou vint-i-set hores de classe de llengua impartides pels professors Adrià Castell i Pau Sanchis. Igualment, hi participaran els acadèmics Artur Ahuir, Emili Casanova i Josep Palomero en les sessions de literatura i cultura valenciana, mentre que Josep Vicent Frechina i l’actor Alfred Picó ho faran per a parlar sobre la cançó i el teatre en valencià, respectivament.

L’estada inclou distints recorreguts guiats per la ciutat de València i una visita al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on els alumnes seran rebuts pel president de la institució normativa, Ramon Ferrer. El programa té previstes excursions a Sagunt i a l’Albufera, visites a museus i l’assistència a algun espectacle teatral.

Últimas noticias

Contenido relacionado