L’Institut Valencià de Cultura i l’AVL presenten el ‘Vocabulari de les arts escèniques’

Ha sigut coeditat per l'Institut Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, i l’acadèmic Artur Ahuir, president de la Secció de Terminologia, han presentat esta vesprada el Vocabulari de les arts escèniques en el Teatre Principal de València, acte que ha comptat amb l’assistència d’un nodrit grup de reconeguts directors, actors, actrius, directius d’entitats professionals i crítics teatrals.

El Vocabulari recull 1.600 termes relacionats amb el món del teatre, la dansa i el circ, com també amb altres sectors professionals vinculats a la vida artística. El president de l’AVL ha assegurat que el propòsit de l’obra és valorar tota la terminologia de les arts escèniques, però també “retre homenatge a tots aquells que han fet possible la presència del valencià en els escenaris”.

El president de la Secció de Terminologia, Artur Ahuir, ha detallat el procés d’elaboració d’esta nova obra de la Col·lecció Vocabularis, que arreplega des de la terminologia històrica a la més actual amb l’objectiu de promocionar el valencià dins del sector teatral i artístic valencià. Igualment, Ahuir ha agraït el treball dels especialistes que han participat en la seua realització, com ara Biel Sansano, Ramon Roselló i Josep Policarpo, a més dels membres i dels tècnics de l’AVL.

Finalment, Abel Guarinos, director de l’IVC, s’ha felicitat per fer possible la coedició d’este vocabulari de la mà de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la qual mantenim, ha dit, una estreta relació de cooperació. “Este Vocabulari de les arts escèniques servirà per a potenciar la difusió del valencià en tot el sector i destacar la importància de la llengua en el món cultural valencià”.

CatalanSpanish