L’economia espanyola entra en recessió després d’un enfonsament històric del PIB del 18,5% en el segon trimestre

El consum de les llars cau un 21% i el PIB interanual registra un retrocés rècord del 22,1%.

L’economia espanyola va entrar en recessió tècnica en el segon trimestre de l’any després de registrar una caiguda del PIB del 18,5% entre abril i juny, la seua major caiguda trimestral en la sèrie històrica que maneja l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Fins ara, els majors retrocessos trimestrals del PIB havien estat el del primer trimestre d’este any (-5,2%) i el del primer trimestre del 2009 (-2,6%).

Amb la forta contracció del PIB en el segon trimestre, que coincideix pràcticament amb la vigència de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, Espanya entra de nou en recessió en sumar dos trimestres consecutius en negatiu.

El període abril-juny s’ha vist afectat de ple per la paralització de nombroses activitats econòmiques a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, el que ha provocat un retrocés de l’economia sense precedents en la història recent.

Esta caiguda del PIB en el segon trimestre s’acosta bastant a les previsions negatives que havien realitzat diferents organismes.

En taxa interanual, el PIB del segon trimestre es va contraure un 22,1%, davant el descens del 4,1% del trimestre anterior. Es tracta del retrocés més gran interanual de tota la sèrie.CatalanSpanish