viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’ecoparc d’Ontinyent recupera el 93% dels residus perillosos dipositats en la instal·lació

L’ecoparc d’Ontinyent ha recuperat al llarg de 2016 el 93% dels residus perillosos que van entrar en aquesta instal·lació. És una de les dades més destacades de l’informe anual de gestió de l’ecoparc, on es mostra també un augment del 3’79% la quantitat total de residus gestionada respecte a l’any anterior.

Són dades que la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, ha valorat com a “molt positives”, i que arriben poques setmanes després que eixira a la llum que Ontinyent és la ciutat de més de 30.000 habitants de la província de València que recicla més envasos, cartó i vidre per habitant, i la 4ª de tota la Comunitat Valenciana.

Folgueras recordava que en els 17.000 calendaris de recollida de residus repartits anualment a la població, s’aprofita també per a recordar la importància no sols de fer ús adequat de les zones d’aportació de vidre, paper i plàstic, sinó recordar també que residus impropis com oli, pintura o electrodomèstics cal dur-los a l’ecoparc. “Estes dades, sumades a l’augment de residus gestionats a l’ecoparc, mostren que la gent sap distingir cada volta més entre els diferents tipus de deixalles i les diposita allà on pertoca. El treball que fem per fomentar el reciclatge és intens, però la bona resposta ciutadana és fonamental, i per això volem agrair a la ciutadania una implicació que està convertint Ontinyent en una ciutat de referència en matèria de reciclatge”, manifestava.

Dins dels residus perillosos recuperats s’inclouen els envasos metàl·lics i envasos plàstics contaminats, els tubs fluorescents, les pintures, els tubs fluorescents, els tòners, els pneumàtics, piles, radiografies, frigorífics, envasos a pressió, bateries, botelles de gas butà o el fibrociment. D’estos residus perillosos, hi ha alguns casos en els quals l’ecoparc d’Ontinyent ha aconseguit recuperar el 100%, com és el cas dels envasos metàl·lics i plàstics, tubs fluorescents, olis de motor, pneumàtics, piles, frigorífics, envasos a pressió, bateries i botelles de butà.

El total de residus perillosos rebuts en 2016 és un 10% inferior al de l’any anterior, en gran part com a conseqüència de la reducció d’entrades de frigorífics (que s’ha reduït un 30%), aparells de gas i bateries de plom. Al costat oposat està l’increment d’entrades d’envasos metàl·lics contaminats, olis i pintures.

Comparant respecte a 2015, el balanç anual reflecteix que la quantitat de residus gestionada durant 2016 és superior a l’any anterior, encara que el nombre d’entrades s’ha reduït lleugerament, d’on es desprèn que en 2016 cada entrada suposava major quantitat de residus. Així, el total de residus que van entrar a l’ecoparc en 2016 va ser de 2.132 tones, la qual cosa suposa un increment del 3’79%.

La mitjana mensual d’entrades és de 2.315 i la mitjana diària és de 79 entrades, la qual cosa suposa que el nombre d’entrades s’ha vist reduït lleugerament respecte a l’any anterior, un 0’3%, per a un total de 76 entrades menys en un any. El balanç anual de l’ecoparc reflecteix que entre els residus no perillosos, els derivats de la construcció són el grup majoritari, per a aconseguir el 40’4%, amb les restes de poda (12’85%) en segon lloc i la fusta en el tercer lloc (12’5%).

En total, l’ecoparc va gestionar 2.132.478 de quilos de residus no perillosos, dels quals es van recuperar 1.917.730, la qual cosa suposa una recuperació del 90%.Entre els residus no perillosos que s’han reduït al llarg del 2016 estan els enderrocs (nets i bruts), mobles (15%) i cartó (-1’72%), però aquest descens s’ha vist superat per l’increment d’un altre tipus de residus, com és el cas de la ferralla (+46%), restes de poda (+21%) i fusta (62%), la qual cosa deixa un increment total de quilos de residus gestionats.

Últimas noticias

Contenido relacionado