Diversos responsables municipals participen junt amb l’alumnat de València en la lectura de la Constitució

Demà se celebrarà una altra lectura compartida de la Constitució amb tots aquelles persones que vulguen acudir a l'Ajuntament

Constitució
Foto: Ajuntament de València

Hui i demà se celebra en l’Hemicicle Municipal la lectura compartida de la Constitució Espanyola. Per açò, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat al costat d’altres responsables municipals i representants de l’alumnat de col·legis de titularitat municipal en un dels actes previstos per a donar difusió a la Carta Magna, que enguany compleix 40 anys.

Hui i demà celebrem l’aniversari de la Constitució Espanyola amb una lectura compartida amb xiquets i xiquetes, i demà, amb totes aquelles persones que s’acosten a l’Ajuntament”, ha explicat Joan Ribó. Així mateix, ha assegurat que la Carta Magna va ser “un pas fonamental per a un país que no havia gaudit de massa èpoques de pau”.

Esta lectura col·lectiva ha comptat amb la participació de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, junt a 150 xiquets i xiquetes, amb edats compreses entre 6 i 12 anys, dels col·legis públics Fernando dels Rius, Benimaclet i Professor Santiago Grisolía.

Joan Ribó ha triat per a la seua lectura l’article 10. “Defensar els drets humans és més important que mai, i vull recordar que la Carta Magna Espanyola és explícita respecte a la seua salvaguarda“, ha recalcat l’alcalde. “Vivim en una societat diversa i plural, on tots i totes cabem, i és eixa diversitat la que hem de respectar i ens ha d’enorgullir. Demà llegiré l’article 20, que parla de la defensa de la llibertat d’expressió, perquè qualsevol persona té dret a mantenir les seues pròpies conviccions, des del respecte a la resta de persones i amb garanties per a desenvolupar les seues idees i creences”, ha assenyalat.

La portaveu de València En Comú i regidora d’Educació, Vivenda i Acció Cultural, Maria Oliver, ha llegit l’article 50, que tracta sobre la suficiència econòmica de ciutadans i ciutadanes durant la tercera edat. Per la seua part, el portaveu de Compromís i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha rescatat l’article 156, que versa sobre l’autonomia financera de les Comunitats Autònomes.

D’altra banda, la regidora de Cultura, Glòria Tello, ha llegit l’article 46, que garantix la conservació i promoció dels patrimonis històrics, culturals i artístics. Així mateix, els regidors del Partit Popular, Alfonso Novo, Félix Crespo, Lourdes Bernal i Alfonso Mendoza, han pronunciat els articles 140, 62, 39 i 2, sobre l’autonomia dels municipis, les responsabilitats de la Corona, la protecció social, economia i jurídica de la família, i la “indissoluble unitat” de la Nació espanyola, respectivament. El regidor de Ciudadanos, Narcís Estellés, ha destacat l’article 117, sobre el poder judicial.

Publicitat