20:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’educació valenciana es presenta a Bolonya

“Sharing a Future: Books in Catalan” és el lema, ben significatiu, del programa d’activitats organitzades per l’Institut Ramon Llull (IRL) a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que s’inaugurava ahir i que estarà oberta fins dijous. És la primera vegada que la prestigiosa fira internacional té per convidada d’honor una cultura sense un estat al darrere. Si bé oficialment els convidats són Catalunya i les Illes Balears, s’hi van representar membres dels governs d’Andorra, de l’Alguer, de Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana.

La Declaració de Palma

Tal com havia explicat el director de l’IRL, Manuel Forcano, a Catalunya Ràdio, a Bolonya s’ha posat en pràctica la Declaració de Palma, en què els governs de la Comunitat Valenciana, el Andorra i les Balears van acordar de treballar conjuntament per a promoure la cultura, dins el país i internacionalment, evitant l’obstacle formal de l’absència Comunitat Valenciana en l’Institut Ramon Llull.

‘La cultura és el nostre petroli’

En nom de la Generalitat de Catalunya, el president Carles Puigdemont destacava ahir: “La Fira de Bolonya és un aparador excepcional on per primera vegada un país sense estat obté el rang de convidat oficial.” I afegia: ‘La cultura és el nostre petroli; a manca d’un estat, la cultura i la llengua són la nostra senya d’identitat més important, la nostra forma de presentar-nos al món.” Puigdemont també explicava en la seva intervenció que el català és una llengua parlada per més de deu milions de persones, que no gaudeix encara de plena oficialitat a escala estatal, “ni té tampoc la presència que li correspondria a les institucions europees”.

El president de la Generalitat valorava molt positivament la col·laboració entre els governs dels diferents territoris: “La cultura i la llengua són un nexe d’unió, un pont entre territoris i persones.” I recordava que el lema de la representació és “Sharing a Future, “en el sentit de compartir”.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado