L’empresa valenciana Erum renovarà els penjadors del grup Inditex

L'empresa valenciana Eurum, proveïdora en exclusiva dels penjadors del grup Inditex, renovara enguany tots els penjadors de la signatura espanyola, la qual cosa suposa prop d'1,6 milions de peces.

El grup Erum, que a més de fabricar penjadors per al grup Inditex, el fa per a les 10 grans superfícies més importants en l’àmbit internacional, es va crear en 1939 a Alcoi (Alacant) per a crear manualment rotllos de cartó i realitzar cortines, mosquiteres, en 1950 es va iniciar l’activitat injectora del plàstic i en l’actualitat posseeix cinc grups d’empreses que treballen en diversos àmbits.

Embene 1.800 milions de penjadors en els cinc continents amb presència en quasi 30 països, segons ha explicat la directora adjunta durant la visita realitzada a una de les plantes que posseeix a Tànger pels membres de la missió institucional i comercial al Marroc liderada pel ‘President’ de la Generalitat, Ximo Puig.

Esta empresa, que posseeix en l’actualitat cinc grups internacionals amb el 90 per cent de capital espanyol, amb l’excepció de la part de xinesa que està al 70 per cent, centra la seua activitat en la transformació, injecció i reciclatge de peces plàstiques de manera sostenible, compte en l’actualitat amb 1.800 empleats i factura 120 milions d’euros .

El seu segment d’actuació es concentra en la confecció tèxtil, llar, automoció, gestió de residus i consultoria mediambiental que es desenvolupa a través de Erum Divisió Plàstic que fabrica penjadors i altres productes plàstics; Erum Divisió Fusta i Metall (penjadors de fusta i metall), creada en 1980; Erum Divisió Mediambiental (Ateca) creada en 1993 que es dedica a reciclatge de matèries plàstiques, gestió de residus i consultoria mediambiental; Erum Divisió Semi-tècnica (Nova Erum) creada en 210 per a realitzar peces dins del sector de l’automoció, articles de promoció, productes d’armament europeu, entre altres) i Erum Divisió complements tèxtils (Eurumpackaging) també creada en 2010 i centrada en fabricació de bosses de plàstic/paper.

Observar i avançar-se 5 anys

L’estratègia es basa a “observar i adaptar-se però sobretot avançar-se cinc anys a les necessitats del mercat”, segons Blanca Erum –directora adjunta de grup, quarta generació dels creadors de l’empresa– que com a lema trasllada als seus clients: “Estem disponibles per al que puga imaginar i el que no imagina”.

La filosofia del seu treball es desenvolupa sota la premissa de l’economia circular i dins d’aqueix marc té signat un acord amb Danone per a reciclar tots els envasos per a usar-lo com a material en la injecció del procés de fabricació dels seus penjadors.

A més si alguna d’estes no ix perfecta, complint uns “alts estàndards de qualitat”, el plàstic es torna a utilitzar i el ganxo es mana també a fondre a l’empresa que els elabora per a crear un nou. En tot cas els errors de fabricació “són mínims”, segons ha explicat Erum, ja que les màquines d’injecció de plàstic que tenen com les de la planta de Tànger són molt precises.

Es preocupen per l’ús de materials reciclats amb la finalitat de transformar-los per a poder ser injectables però també ofereixen a les empreses la possibilitat de tractar els seus residus.

Així mateix els tècnics de Erum a través d’unes ulleres puguen ajudar els de qualsevol planta a resoldre algun problema en la maquinària o peces, ja que amb un dispositiu van emetent en directe el treball que realitzen per a guiar en les labors.

La investigació suposa una partida important en les inversions de l’empresa que busca satisfer tota classe de requeriments d’una manera “òptima, dinàmica i per als seus clients”. En el seu creixement i implantació internacional ha sigut clau amb la finalitat d’oferir un producte innovador d’alta qualitat i un producte competitiu.

Erum es va implantar al Marroc en 2005 per a fabricar penjadors però també fa components d’automòbil i cobreix necessitats locals. L’empresa considera que este país és un bon soci pel reduït cost de producció i per terminis de lliurament donat la seua proximitat. A Tànger compten en l’actualitat amb dos plantes i set magatzems logístics.

: Valencià