L’EMT dona una segona vida als seus autobusos donant-los a causes benèfiques

Més d’una vintena d’autobusos retirats s’han entregat a països de l’Àfrica i Llatinoamèrica.

Castelló DLP Benicàssim

Com és conegut, des de l’any 2015 l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha posat en funcionament més de 175 autobusos nous, possibilitant així la retirada dels vehicles més antics substituint-los per uns altres més moderns que incorporen les últimes tecnologies híbrides. El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMTGiuseppe Grezzi, ha explicat on van a parar aquests vehicles que es retiren després d’haver circulat fins fa uns pocs mesos pels carrers de València.

“L’opció més ràpida i senzilla seria enviar-los a la ferralla, però des de l’actual direcció-gerència de l’EMT es pensa que així es perd una oportunitat de donar-los una segona vida útil a molts d’aquests vehicles quan encara podrien rodar molts quilòmetres més,” ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. Per a donar aquesta segona oportunitat, “es trien els autobusos que estan en millors condicions i es valoren i atenen les peticions que arriben fins a l’empresa pública, que no es fa càrrec de les despeses derivades de la donació. La resta de vehicles es descarten i segueixen el seu procés de desballestament”.

Rovira  

L’any 2016, ja es va produir una donació de dos vehicles als camps de persones refugiades de Tindouf, al Sàhara. Gràcies a un acord amb la Universitat Politècnica, un d’ells va ser destinat, juntament amb equipament informàtic, per al desplaçament de professorat i estudiants en la zona i l’altre per a connectar els diferents camps de persones refugiades.

En 2017, un grup de treballadors d’EMT València van recórrer els quasi 5.000 quilòmetres que ens separen de Mali per a entregar un autobús que ja està operant com a transport escolar i de persones malaltes. El projecte ‘Solidaritat sobre rodes’ va omplir l’autobús d’equipament escolar, aliments, medicines, etc. gràcies a la col·laboració dels treballadors i treballadores de l’empresa pública.

Després de l’èxit d’aquesta donació, es va repetir l’experiència al país africà en 2018 portant un bus destinat al transport escolar en les zones remotes. En aquesta ocasió el vehicle va ser carregat de material quirúrgic donat per l’Hospital General de València. Gràcies a aquest material es va obrir una clínica de cirurgia pediàtrica i ginecologia en un poblat anomenat Samayana, cobrint així les necessitats sanitàries de milers de persones i evitant les consegüents morts infantils i en parts que això provocava. Així mateix, en col·laboració amb la Mitja Lluna Roja, es va enviar un altre vehicle ple de menjar, medicaments i roba als camps de persones refugiades del Sàhara, en Tindouf.

“Enguany, a més del bus que s’està preparant per a un nou projecte de Solidaritat sobre rodes a Guinea Bissau, l’associació Propera Parada ha arribat a un acord de col·laboració amb EMT per a disposar d’un bus amb el qual participarà en reunions, fòrums, trobades i diferents esdeveniments del sector, com a part d’imatge d’EMT València,” ha relatat Grezzi.

Finalment estan embarcant en el port de València 18 dels últims autobusos retirats que, en col·laboració amb les associacions José Martí i Nicolás Guillén i el govern de Cuba, arribaran a l’illa per a l’ús del Ministeri de Cultura d’aquest país.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela