26.9 C
Valencia

L’equip d’arqueòlegs de la Diputació trau a la llum les restes de l’antic Palau d’Argelita

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat al costat de l'alcalde de la localitat les excavacions de la plaça de l'Església.

- Publicitat -AVL

El Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló ha tret a la llum les restes de l’antic Palau de Ceyt Abu Ceyt d’Argelita, datat de l’Alta Edat Mitjana. Ha sigut a través d’una campanya d’excavacions prèvies a la remodelació de la plaça de l’Església, ara ajornada, d’on ja es coneixia l’existència de vestigis de l’antic edifici senyorial, enderrocat el 1942.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, i també responsable de l’àrea d’Arqueologia, ha conegut hui ‘in situ’ els avanços en els treballs, que es van iniciar a finals del mes de juny per part de professionals de la institució provincial.

A dia de hui, s’han completat quasi tres exploracions i la setmana que ve s’espera que comence l’última. Tal com han explicat els encarregats de les excavacions, els sondejos han posat de manifest l’excepcionalitat i el bon estat de conservació de les restes, que corresponen a l’estructura del soterrani i les antigues cavallerisses. “Ara, una vegada acabe la Diputació la seua intervenció, seran els experts els que dictaminaran com integrar les restes a l’actual trama urbana del municipi”, ha afegit Sanz.

Junt a la diputada de Cultura també ha estat l’alcalde de la localitat, Aitor Balfagón, qui ha explicat la importància de l’antic palau dins de la història d’Argelita, ja que allí va morir segons la tradició Ceyt Abu Ceyt, antic senyor de les terres de l’Alt Millars en època de Jaume I.

En opinió de Sanz, “és important recuperar de baix les pedres el nostre patrimoni perquè ens ajudarà a conéixer i a comprendre més la nostra història com a poble”.

Actualment, de l’antic conjunt palatí només resten dos torres, una de planta circular i l’altra quadrada, en molt bon estat de conservació. Ambdues edificacions estan catalogades com a Bé d’Interés Cultural. Junt a l’església parroquial conformen un triangle arquitectònic de gran valor històric i patrimonial.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià