6.3 C
Valencia

L’equip de govern presenta el ‘nou’ pressupost 2020 “que traurà Castelló de la crisi covid”

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que no és el pressupost que els haguera agradat "però sí el que necessitat la ciutat" i que entre altres coses té un marcat caràcter social.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Castelló ja té pressupostos del 2020. Hui, 8 de juliol, per fi s’han fet públics els pressupostos municipals d’un any marcat per la pandèmia covid-19 però també per l’ombra anterior d’una possible crisis en els socis de govern de l’Acord de Fadrell, i posteriorment del “reacord de Fadrell”. Una demora criticada i qüestionada per l’oposició en la que l’ordenació de llocs de treball per dotar a àrees com ‘transició ecològica’, s’ha estat utilitzant de moneda de canvi per justificar la tardança d’uns pressupostos que arriben passat el mig any de l’exercici a què corresponen, però que sobretot també s’hi han hagut que reestructurar de cap a peus per a ajustar-los a la nova situació post-covid.

Es tracta d’un pressupost de 180 milions d’euros que com ha dit l’alcaldessa, “no és el que ens haguera agradat fer però és el que necessita la ciutat de Castelló”. Així ho ha explicat Amparo Marco, amb semblant seriós a la presentació telemàtica d’estes xifres.

“no és el pressupost que ens haguera  agradat fer però és el que necessita la ciutat de Castelló (..) i el que traurà a la ciutat de la situació de crisi”

-amparo marco-

Marco ha recordat la reestructuració que ha fet falta perquè el pressupost inicial es convertira en “un pressupost que traurà a la ciutat de Castelló de la situació de crisi de la pandèmia del coronavirus”. De fet, destaquen, per exemple els 14,38 milions d’euros destinats a polítiques socials, que suposen un 4,71% més que el passat any.

PRESSUPOST-2020-AJUNTAMENT-DE-CASTELLÓ

- Publicitat -

El Regidor d’Hisenda, David Danate ha explicat les dades de les principals àrees d’un pressupost on hi ha modificacions substancials pel que fa al foment del treball o les ajudes i plans de formació per reorientar l’economia. També ha parlat d’un nova política fiscal d’emergència on es manté la suspenssió d’algunes taxes i l’ajornament del pagament d’alguns d’impostos municipals.

Per la seua part, el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, també ha agraït l’esforç de totes les persones que han participat i ha reiterat que la covid deixa un pressupost de resposta al repte viscut. Garcia ha afirmat que les lliçons que ha deixat la pandèmia, respecte “la necessitat d’uns serveis públics de qualitat, de la producció local o el foment d’un sistema econòmic sòlid que puga crear ocupació” es veuen reflectits en un pressupost amb “polítiques d’esquerres, feministes i ecologistes”.

- Publicitat -

Garcia ha parlat entre altres coses de la lluita contra l’escletxa digital en termes educatius o de propostes per aconseguir la conciliació familiar. També s’ha referit a la inversió en recondicionament de solars que formaran part del Pla Edificant de la Generalitat i a la recollida selectiva que s’estendrà per tota la ciutat i que inclourà també contenidors d’orgànica amb tota la creació de llocs de treballs que això implica.

A més també ha parlat del pla de xoc a l’àmbit cultural per donar eixida a tota la part econòmica que mou la cultura i fer-ho també amb una visió compromesa.

Per part d’Unides-Podem, Fernando Navarro, ha començat la seua intervenció recordant que es tracta del segon pressupost que presenta l’ajuntament en cinc mesos en referència al que es va presentar al febrer. El portaveu de la coalició d’esquerres ha manifestat satisfacció perquè “transició ecològica siga una palanca important, per l’eixida de la crisi”.

Navarro ha conclòs que “en definitiva es tracta d’un pressupost enriquit per la pluralitat de l’Acord de Fadrell on hem aconseguit marcar la petjada verda en l’economia”. 

Pel que fa als terminis a partir d’esta presentació del pressupost, l’objectiu és que es porte al Ple del mes de juliol encara que el percentatge d’execució previst donades les dates, com ha reconegut el regidor d’Hisenda “serà complicat complir-lo”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià