08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’equip d’excarceració del Consorci de Bombers de Gandia es prepara per a competir en el Mundial de Romania

L’equip d’excarceració de bombers de Gandia ha realitzat hui unes maniobres de preparació per al Mundial de rescat en accidents de tràfic que se celebrarà a Romania entre el 30 d’agost i el 3 de setembre. Els sis components de l’equip representaran al Consorci Provincial de Bombers de València en el campionat després d’haver quedat segons en el XIII Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Tràfic (ENRAT) que es va celebrar en maig en València.

Durant 30 minuts, els bombers han realitzat una maniobra complexa, amb dues víctimes, una d’elles atrapada. Aquesta serà una de tres proves a les quals hauran d’enfrontar-se en el World Rescue Challenge, que se celebrarà en la ciutat romanesa de Targu Mures, en Transilvània. Les altres són una maniobra ràpida, de 10 minuts, amb una víctima greu, i l’estàndard, de 20 minuts, amb un únic atrapat.

L’equip de Gandia, que representarà al Consorci Provincial de Bombers de València en el Mundial, està format per Vicent Sala (comandament), Pedro Barranco (sanitari), Sergio Gascó, Óscar Enguix, Juan José Pastor i Miguel Granell i que ja ha participat en el campionat mundial en 2014 i en 2015, arribant a quedar tercers del món.

Des de desembre, el conjunt ha entrenat dos vegades per setmana per a millorar les actuacions, sempre en contacte directe amb el Comité de Trobades d’Excarceració (COMENEX), l’òrgan regulador que ofereix tant assessorament durant la preparació com a suport en la logística i preparació. “En aquestes emergències el primer és la seguretat tant de la víctima com la nostra i hem de valorar l’estat de gravetat per a traure-la sense agreujar les possibles lesions que tinguen”, explica Vicent Sala.

Així, per a extraure a la víctima, és molt important mantenir l’eix cap, coll, tronc, amb la columna totalment protegida. Pel que fa a les ferramentes que s’utilitzen, una de les últimes incorporacions per a aquestes emergències és la clau d’impacte, que permet desmuntar diferents parts del vehicle accidentat, com a portes grans i rodes, en compte de tallar-ho. Es tracta d’una solució menys agressiva i més ràpida.

“Els accidents de tràfic són una de les emergències més habituals a les que han de fer front els efectius del Consorci. El treball dels bombers part sempre de la premissa de buscar la màxima seguretat tant per a la víctima com per als professionals que intervenen”, destaca el president del Consorci, Josep Bort. En 2016 el Consorci va intervenir en 932 sinistres en la carretera i en 188 d’ells es va haver d’excarcerar a atrapats.

Últimas noticias

Contenido relacionado