L’Equip de Govern de Castelló intentarà arribar al consens en el canvi de nom de la ciutat

531

L’Ajuntament de Castelló ha enviat un comunicat sobre el canvi de nom de la ciutat.

El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi García, ha volgut recordar la voluntat de l’Equip de Govern d’arribar al consens “en tots els temes importants de la ciutat, ho vam intentar amb el Pla General, i ara amb el nom de la ciutat, però és evident que és molt difícil arribar al consens amb qui diu que la nostra llengua és aldeana o diu que cal llevar-li la subvenció a entitats tan arrelades al nostre castellonerisme com són els Dansants del Corpus”. Garcia també ha manifestat, referent a la postura partidista del Partit Popular i Ciutadans, que “no hem arribat al Govern d’aquesta ciutat perquè la dreta ens diga quina ha de ser la nostra política”.

Per açò, “ens atendrem al decret del Consell, que solament estableix la majoria simple en el ple de l’Ajuntament per a poder iniciar els tràmits”. El regidor de Normalització Lingüística també ha aclarit que “la regulació del Consell és molt garantista, ja que a més de l’aprovació en ple, exigeix que hi haja un aval científic que recolze la iniciativa” i la realitat és que en els últims 40 anys cap expert ha defensat la denominació castellanitzada de Castelló, molt al contrari, “tots han coincidit que la “n” del final sobra”.

Finalment, Garcia ha afirmat que “el rigor dels nostres catedràtics, dels nostres lingüistes, dels nostres filòlegs i dels nostres historiadors és una cosa que no es qüestiona. Els polítics no hem de posar-nos la capa d’historiadors ni de filòlegs, hem de fer de polítics”.