Les Alqueries aprova un pla per a concedir subvencions amb la màxima transparència i agilitat

L'Ajuntament continua amb la seua aposta per l'associacionisme i mantindrà les ajudes al teixit voluntari local malgrat la situació de crisi sanitària viscuda.

L’Ajuntament de les Alqueries ha aprovat en el ple municipal, amb els vots a favor del PSOE i Compromís i l’abstenció de Partit Popular i Ciutadans, un pla estratègic de subvencions municipals 2020-2022 per a concedir aquestes ajudes amb la màxima transparència i agilitat. Esther Lara, alcaldessa de les Alqueries, explica que “des de l’equip de govern hem llançat aquesta ambiciosa proposta per a oferir una major informació sobre les subvencions que farà possible eliminar les distorsions i interferències a l’hora de sol·licitar-les i justificar-les. Es tracta de facilitar els tràmits a les associacions que van destinades i que es conega en què s’utilitzen els recursos públics, perquè hi haja una millor gestió municipal”.

Lara destaca que “malgrat la situació de crisi sanitària i estat d’alarma que hem viscut, l’equip de govern de les Alqueries hem optat per mantindre les ajudes al teixit associatiu local per a no causar cap perjudici a la labor que fan aquests col·lectius de manera voluntària” i afig que “pensem que hem d’estar més que mai al costat de la ciutadania i les organitzacions de les Alqueries. Hem passat moments molt difícils, però és hora de seguir avant entre totes i tots. Volem llançar un missatge d’optimisme a la gent del municipi i fer-los saber que el consistori, com a institució més pròxima a les veïnes i veïns, sempre estarà al seu costat”. El pla estratègic de subvencions conté 10 línies d’actuació: activitats de foment de l’esport; activitats de foment de la cultura; activitats dirigides a la joventut; activitats d’impuls a l’estudi i l’educació entre xiquets; activitats de caràcter social; ajudes d’emergència; foment de l’activitat econòmica; subvencions a ONG; activitats dirigides a l’ocupació del temps lliure i qualsevol altra activitat en el marc de la política social i econòmica. “Així, les subvencions es concediran amb caràcter i execució anual i es controlaran des de les diferents àrees municipals i la intervenció perquè es justifiquen com cal” conclou l’alcaldessa afegint que “el muntant actual són 94.100 euros que es distribuiran entre els col·lectius municipals per a afavorir les seues activitats, que alhora beneficien a tota la ciutadania de les Alqueries”.