Les Arts presenta nova estructura i anuncia la convocatòria del concurs de direcció artística

Plácido Domingo s'incorporarà a la Comissió de Mecenatge i Susana Lloret serà la nova presidenta del Patronat

Les Arts
Plácido Domingo, Susana Lloret i Vicent Marzà presentant la nova organització de Les Arts | Gabinet de premsa de la Generalitat Valenciana
Publicitat

El Palau de Les Arts de València ha presentat hui la nova estructura del Patronat, que té objectiu adequar-se als nous temps i obrir-se al conjunt de la societat valenciana. Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, acompanyat del tenor Plácido Domingo i de Susana Lloret, presidenta de la Fundació Per Amor a L’Art, ha sigut l’encarregat d’anunciar la composició de la nova organització i de comunicar que dilluns que ve 21 de maig es donaran a conèixer les bases del concurs de direcció artística.

El nou Patronat estarà format per personalitats de la societat valenciana de l’àmbit social, econòmic i cultural com Carmen Alborch, exministra de Cultura; Isabel Muñoz, directora de l’Institut Príncep Felip; José Remohí, copresident del IVI; Rafael Juan, empresari de Ducesol, o Pablo Font de Mora, president d’Amics de l’Òpera, a més de per els 12 representants de diferents institucions públiques valencianes, amb dos llocs reservats sense cobrir encara per al Ministeri de Cultura. Vicent Marzà ha assegurat que aquest nou Patronat “va a ser molt divers” perquè han reunit persones “amb gran trajectòria i experiència que podran aportar visions diferents”.

PublicitatRovira  

Dilluns que ve es convocarà el concurs internacional de direcció artística, per a triar al successor del dimitit Davide Livermore. La convocatòria tindrà lloc durant la sessió constituent del renovat Patronat, on també es triarà com a presidenta de l’entitat a Susana Lloret i s’oficialitzarà la continuïtat de Francisco Potenciano com a director gerent del teatre d’òpera i la incorporació de Plácido Domingo a la comissió de mecenatge. El conseller ha indicat que li haguera agradat iniciar l’obertura d’aquest concurs “abans”, però que “tot requereix el seu temps“. Així mateix, ha indicat que en les bases “es demanarà exclusivitat” i s’oferirà un sou “de fins a 135.000 euros i quatre anys de contracte“. Els encarregats de triar qui ocuparà la direcció artística seran membres de les institucions i especialistes, però els seus noms es coneixeran també el dilluns.

Susana Lloret ha comentat que és un honor per a ella “ocupar la presidència del Patronat en un moment d’obertura del mateix a la societat” i ha promès que treballaran “perquè aquest projecte siga d’excel·lència internacional“, ja que a ella li caracteritza “el compromís“. “Comença una època on anem a guanyar nous públics, nous reconeixements i l’afecte de tota la ciutadania“, ha sentenciat Lloret.

Amb l’objectiu d’incrementar els fons econòmics i incloure finançaments privats per a fer menys depenent al Palau del pressupost públic i millorar així les condicions, s’ha creat per primera vegada una comissió de mecenatge que serà presidida per Plácido Domingo. El tenor ha destacat la gran labor que s’ha fet amb el Patronat “perquè era urgent una nova organització” i ha assegurat que ajudarà en el que puga “sense cap interès més enllà que el de l’afecte cap al teatre“. Així mateix, ha destacat ell “no vol cap nomenament”, tan sol “animar al Patronat”. Davant açò, Vicent Marzà ha puntualitzat que “és un honor que persones de la talla artística de Plácido Domingo puguen estar aportant les seues idees” perquè el tenor “compta amb una increïble sensibilitat per l’art i amb un criteri artístic essencial”.

 

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela