Les botigues valencianes obrin en Divendres Sant i el diumenge 21

Les grans superfícies també obriran el dia d'eleccions

Europa Press

Els comerços de la Comunitat Valenciana obrin tant aquest Divendres Sant, 19 d’abril, com el diumenge 21, mentre que les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) també ho faran diumenge que ve 28, dia de les eleccions generals i autonòmiques.

En Setmana Santa, tant el divendres com el diumenge estaran operatives totes les botigues valencianes, i el diumenge 28 tots els comerços inclosos en les zones turístiques especificades en la llei aprovada l’any passat pel Consell.

Entre les zones beneficiades estan les cinc de València capital, Alacant ciutat i les ZGAT estacionals i anuals enumerades en la disposició transitòria quarta, detalla en un comunicat l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged).

Diumenge passat, 14 d’abril, ja van obrir les grans superfícies amb “gran èxit comercial”, ja que l’organització estima que unes 700.000 persones van visitar les seues tendes. Aquest festiu l’aprofiten molts visitants que tenen la seua segona residència a la Comunitat per a compres d’alimentació i equipació de vivenda.

Per a Setmana Santa, Anged destaca que la Comunitat presenta unes dades “espectaculars”, amb la previsió que la taxa d’ocupació supere el 90%. Són dies en els quals el gasto dels turistes es multiplica, fins al doble de la mitjana anual de 37 euros diaris de gasto per persona.

Amb aquestes xifres i les de l’increment de turisme nacional i internacional, els diumenges i festius s’han posicionat com un dels tres dies més importants en vendes de la setmana, ressalten des de l’organització.

Per tant, “les obertures de festius segueixen sent fonamentals per als consumidors, com demostren les dades de visites”. “En Anged hem realitzat un esforç tremend per mantindre l’ocupació malgrat la reducció de dates d’obertura; i això, a més de servir d’estímul per a l’economia, ens permet mantindre el nivell de servei als nostres clients”, ha subratllat el portaveu d’Anged a la Comunitat, Joaquín Cerveró.

ELS MILLORS DIES DEL PRIMER QUADRIMESTRE
De fet, l’organització estima que les vendes d’aquest cap de setmana convertiran aquests dies en “els millors quant a vendes del primer quadrimestre”. Pròximament, del 16 de juny al 12 de gener les grans superfícies valencianes obriran tots els diumenges i festius.

Publicitat