19.8 C
Valencia

Les CCAA decidiran l’eixida de l’alarma en fase 3 però el Govern es reserva el control de la mobilitat

En mans del govern només quedarà la regulació de la mobilitat que excedia l'àmbit de la unitat territorial de cada autonomia.

- Publicitat -AVL

El president del govern, Pedro Sánchez, ha tornat a defensar la importància de l’estat d’alarma a l’hora d’haver aconseguit controlar la pandèmia i ha anunciat que la setmana que ve demanarà la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma.

Però serà un estat d’alarma diferent, ja que durant aquesta pròrroga i una vegada que les comunitats autònomes arriben a la fase 3 de la desescalada, l’autoritat màxima de gestió del ritme de tornada a la normalitat serà el president o la presidenta de la comunitat.

- Advertisement -

En mans del govern només quedarà la regulació de la mobilitat que excedia l’àmbit de la unitat territorial de cada autonomia.

“Hem guanyat en justícia social i decència” 

En la compareixença posterior a la dotzena videoconferència de presidentes i presidents autonòmics,  Sánchez ha valorat molt positivament l’aprovació divendres passat de l’ingrés mínim vital, que podria beneficiar fins a 100.000 famílies valencianes,  i ha recordat que l’erradicació de la pobresa estava entre els objectius del govern abans de l’emergència de la pandèmia. “Des de divendres hem guanyat en justícia social i en decència”, ha afirmat Sánchez.  

Sánchez destaca el paper d’Espanya davant Europa 

El president del govern ha destacat el paper de lideratge actiu i propositiu d’Espanya davant la Unió Europea, que ha permés acords com la flexibilització dels criteris de dèficit públic, el programa de compra de deute per part del Banc Central Europeu, valorat en 750.000 milions d’euros, així com la triple xarxa de 540.000 milions d’euros aprovada pel Consell Europeu el passat 23 d’abril. 

Segons Sánchez, la intervenció de l’executiu també ha sigut decisiva en dos processos actualment en marxa, com són l’increment dels pressupostos de la Unió per als pròxims set anys fins a 1,1 bilions d’euros i la creació d’un fons europeu de recuperació, que preveu per a Espanya 140.000 milions d’euros d’ajuda directa, que es destinaran a sectors com el turisme, el transport o l’automoció.

Recuperar el turisme i la mobilitat amb llocs de treball de qualitat 

El cap de l’executiu ha donat prioritat a recuperar,  amb mesures específiques i “llocs de treball de qualitat” aquests sectors, els més afectats per la crisi.  Sánchez ha insistit que el rellançament del turisme ha de ser immediat i a partir de juliol els visitants estrangers “disfrutaran de la nostra seguretat sanitària i el nostre compromís amb el medi ambient. Trobaran distància física i proximitat emocional”. 

Pel que fa al transport i l’automoció, Sánchez ha anunciat que el govern treballa en un pla de reactivació del sector i en una llei de mobilitat sostenible que regularà la transició cap a la fabricació i comercialització de vehicles més nets. 

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,957FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benlloch convoca als grups municipals a una reunió informativa amb Reciplasa

La gestió dels fems és una qüestió d'enorme impacte ambiental i econòmic, que ha d'abordar-se amb solucions a llarg termini.

Trobadorets presenta el seu nou disc ‘Paco, com en fas xalar’, de l’obra de Paco Muñoz

El cinqué disc de la banda castellonenca reuneix 13 cançons entre les quals barregen clàssics del músic valencià i versions amb l'estil propi de Trobadorets

La Comunitat Valenciana registra una cota de 1.318 positius de coronavirus en un només dia

Barceló: "Frenar l'avanç del virus depén de la màxima col·laboració de la ciutadania".

Alcalà-Alcossebre demana a la Diputació que amplie els plans d’ajudes als municipis en 2021

Francisco Juan: “Ara és el moment que, a través dels Ajuntaments, els recursos econòmics amb els quals compta la Diputació Provincial arriben als veïns i veïnes dels nostres pobles”

Els estudiants de les festes del Galileu i el col·legi major s’enfronten a multes de fins a 30.000 euros

La policia ha identificat ja a 40 estudiants que van participar en diverses festes que van tindre lloc el 26 de setembre en el Col·legi Major
- Advertisement -

: Valencià