19.8 C
Valencia

Les constructores insisteixen a posar peatges a les autovies a causa de l'”increment de la despesa social”

La patronal constructora insisteix així en la necessitat de tarificar la xarxa de carreteres que ja va plantejar a començament del passat mes de març, abans de la crisi.

- Publicitat -AVL

La patronal de grans constructores i concessionàries Seopan ha insistit a cobrar peatge per circular per la xarxa d’autovies del país amb la finalitat d’alçar fons per mantenir-les i que deixen de dependre de les arques públiques, a causa de l'”increment de la despesa social” dervida de la crisi sanitària.

“En l’actual conjuntura del país, amb l’increment de la despesa social derivada de la crisi, és un debat que caldria obrir quan es puga”, ha indicat el president de Seopan, Julián Núñez.

- Advertisement -

Es tracta d’un peatge que ja s’ha articulat a 23 països de la UE i que “permetria que el manteniment de la xarxa de carreteres es financie amb els recursos dels usuaris i no pas a càrrec de tots els contribuents”, ha argumentat durant una trobada telemàtica de ‘Nova Economía Forum’.

La patronal constructora insisteix així en la necessitat de tarificar la xarxa de carreteres que ja va plantejar a començament del passat mes de març, abans de la crisi.

Seopan va proposar posar un peatge per circular per tota la xarxa de 14.130 quilòmetres d’autovies del país d’una mitjana de 0,09 euros per quilòmetre recorregut per als cotxes i de 0,19 euros per als camions.

Segons va detallar aleshores, aquestes taxes permetrien, a més d’alçar un import a l’hora d’adjudicar la concessió del sistema de peatge, recaptar 4.827 milions anuals per trànsit i 4.698 més en impostos.

Així mateix, l’Estat s’estalviaria els 825 milions que actualment destina cada any a mantenir les carreteres a càrrec de les ‘arques públiques’, segons els càlculs de Seopan.

No es tracta de la primera vegada que les constructores demanen cobrar per circular per les autovies, una qüestió sobre la qual el Govern espanyol s’ha mostrat disposat a debatre per buscar un consens polític i social que “garantisca la sostenibilitat futura” d’aquestes infraestructures.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,957FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a Benaguasil

Des que es comptabilitzen casos de coronavirus, la població ha tingut 94 persones contagiades

Benlloch convoca als grups municipals a una reunió informativa amb Reciplasa

La gestió dels fems és una qüestió d'enorme impacte ambiental i econòmic, que ha d'abordar-se amb solucions a llarg termini.

Trobadorets presenta el seu nou disc ‘Paco, com en fas xalar’, de l’obra de Paco Muñoz

El cinqué disc de la banda castellonenca reuneix 13 cançons entre les quals barregen clàssics del músic valencià i versions amb l'estil propi de Trobadorets

La Comunitat Valenciana registra una cota de 1.318 positius de coronavirus en un només dia

Barceló: "Frenar l'avanç del virus depén de la màxima col·laboració de la ciutadania".

Alcalà-Alcossebre demana a la Diputació que amplie els plans d’ajudes als municipis en 2021

Francisco Juan: “Ara és el moment que, a través dels Ajuntaments, els recursos econòmics amb els quals compta la Diputació Provincial arriben als veïns i veïnes dels nostres pobles”
- Advertisement -

: Valencià