5:53 pm - Saturday, 4 July 2020

Les constructores insisteixen a posar peatges a les autovies a causa de l'”increment de la despesa social”

- Publicidad -Reciplasa

La patronal constructora insisteix així en la necessitat de tarificar la xarxa de carreteres que ja va plantejar a començament del passat mes de març, abans de la crisi.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La patronal de grans constructores i concessionàries Seopan ha insistit a cobrar peatge per circular per la xarxa d’autovies del país amb la finalitat d’alçar fons per mantenir-les i que deixen de dependre de les arques públiques, a causa de l'”increment de la despesa social” dervida de la crisi sanitària.

“En l’actual conjuntura del país, amb l’increment de la despesa social derivada de la crisi, és un debat que caldria obrir quan es puga”, ha indicat el president de Seopan, Julián Núñez.

Es tracta d’un peatge que ja s’ha articulat a 23 països de la UE i que “permetria que el manteniment de la xarxa de carreteres es financie amb els recursos dels usuaris i no pas a càrrec de tots els contribuents”, ha argumentat durant una trobada telemàtica de ‘Nova Economía Forum’.

La patronal constructora insisteix així en la necessitat de tarificar la xarxa de carreteres que ja va plantejar a començament del passat mes de març, abans de la crisi.

Seopan va proposar posar un peatge per circular per tota la xarxa de 14.130 quilòmetres d’autovies del país d’una mitjana de 0,09 euros per quilòmetre recorregut per als cotxes i de 0,19 euros per als camions.

Segons va detallar aleshores, aquestes taxes permetrien, a més d’alçar un import a l’hora d’adjudicar la concessió del sistema de peatge, recaptar 4.827 milions anuals per trànsit i 4.698 més en impostos.

Així mateix, l’Estat s’estalviaria els 825 milions que actualment destina cada any a mantenir les carreteres a càrrec de les ‘arques públiques’, segons els càlculs de Seopan.

No es tracta de la primera vegada que les constructores demanen cobrar per circular per les autovies, una qüestió sobre la qual el Govern espanyol s’ha mostrat disposat a debatre per buscar un consens polític i social que “garantisca la sostenibilitat futura” d’aquestes infraestructures.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià