domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les Corts celebren el 25 d’abril i rebugen els PGE

El president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, ha convocat aquest dimarts 25 d’Abril -dia del Parlament i quan es commemora la derrota de la batalla d’Almansa-, a les 11 hores en l’hemicicle, als diputats i senadors de les circumscripcions valencianes per a celebrar una trobada amb la finalitat de tractar una “posició valenciana” davant les inversions previstes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017.

En un comunicat, Morera ha indicat que “davant les afirmacions d’alguns grups, que ja han manifestat que no participaran”, com el Partit Popular, amb aquesta reunió “s’acompleix al punt quart de la declaració institucional del 5 d’abril”.

El manifest arreplega la convocatòria de diputats i senadors en una trobada, en el marc del 25 d’Abril, per a traslladar-los les qüestions referides i coordinar accions per a revertir aquesta “situació injusta” en els comptes de l’Estat.

“Com totes les declaracions, estava signada per tots els grups i un dels punts era fer la reunió, la qual cosa s’ha fet i es realitzarà a les 11 hores del matí estiga qui estiga”, ha subratllat el titular de les Corts.

Així, la programació de la jornada arranca a les 11 hores amb una reunió de diputats, senadors valencians i grups parlamentaris Les Corts en l’hemicicle, una trobada que es retransmetrà en directe per la pàgina web del parlament.

Una hora més tard, a les 12 hores, se celebra l’acte institucional en l’Andana Les Corts, amb el lliurament de l’alta Distinció Francesc de Vinatea i el primer Premi Guillem Agulló.

Com a colofó, a les 13 hores es procedirà a la lectura de la declaració institucional Les Corts del 5 d’abril a la porta del Palau dels Borja, amb presència d’entitats i col·lectius de la societat civil valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado