Les Corts demanen un informe complet sobre les víctimes, agressors i punts on es cometen agressions sexuals

La proposta ha sigut presentada pel PSPV i ha comptat amb el vot a favor també de Compromís, Unides Podem, Ciudadanos i PP.

PublicitatAVL

El ple de Les Corts ha aprovat aquest dimecres, amb l’únic vot en contra de Vox, instar el Consell al fet que elabore un informe sobre els delictes contra la llibertat sexual a la Comunitat Valenciana que continga un estudi descriptiu de la situació, el perfil de les víctimes i dels agressors, així com dels espais i dels llocs en els quals es cometen els delictes.

A més, planteja desenvolupar l’estratègia autonòmica contra la violència sexual en el marc del grup de treball aprovat pel Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i establir, des d’eixe marc, un mapa de ciutats segures. També es reclama un protocol marc de protecció a les víctimes de tràfic d’éssers humans.

PublicitatRovira  

La proposta ha sigut presentada pel PSPV i ha comptat amb el vot a favor també de Compromís, Unides Podem, Ciutadans i PP, aquest últim malgrat que no s’ha acceptat la seua esmena en la qual demanava instar el Govern central a mantindre la presó permanent revisable i incorporar a ella supòsits de delictes d’agressió sexual amb reiteració.

Només ha sigut rebutjada per Vox, que havia reclamat substituir l’estratègia autonòmica per un pla d’acció coordinada entre les diferents forces de seguretat i l’administració per al transvasament d’informació i l’enduriment de les penes per a aquests delictes. Compromís i Unides Podem han presentat diverses esmenes, que han sigut acceptades, perquè les propostes que plantejava el PSPV es vinculara al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere.