Les Corts reprenen la seua activitat amb el jurament de quatre nous diputats i un homenatge a Camilo Sesto

Els consellers explicaran en el ple les línies generals a seguir esta legislatura en els seus departaments

Les Corts Valencianes han représ este matí el període ordinari de sessions recordant a l’artista valencià, natural d’Alcoi, Camilo Sesto, que va morir diumenge passat 8 de setembre. Després d’això, el president de les Corts, Enric Morera, ha donat començament a un ple en el qual aniran compareixent els consellers per a explicar les línies generals a seguir esta legislatura en els seus departaments. De la mateixa manera, també han jurat càrrec quatre nous diputats que ocupen els escons deixats per altres parlamentaris que han abandonat la Cambra per motius personals o professionals.

Trini Castelló (PSPV) ha promès com a parlamentària en substitució de Concha Andrés, que va ser nomenada alt càrrec del Consell; Rebeca Serna (Vox) ha jurat per Espanya, substituint David Muñoz, que va deixar la seua acta per motius personals; Fernando Pastor (PP) ha jurat com a diputat en substitució d’Adrián Ballester, que ara forma part de la Diputació d’Alacant; i Pedro Ruiz ha promès l’escó que va deixar el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per a dedicar-se en profunditat a la seua tasca en el Consell.

La primera a comparéixer ha sigut la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, a la qual li seguiran este mateix dimecres el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler. Dempa està previst que acudisquen la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. La resta de consellers explicaran les línies dels seus departaments la setmana vinent.

CatalanSpanish