Les Corts retiraran el quadre i la placa commemorativa de Milagrosa Martínez

La llei de Transparència assenyala que es retiren els esments honorífics, plaques o esments a aquelles persones amb sentència ferma per corrupció i que a més estan motivades per un cost per al servei públic

La Mesa de les Corts Valencianes ha decidit este dimarts per unanimitat retirar el quadre de l’expresidenta de la Càmera Milagrosa Martínez, qui acaba d’entrar a la presó pel cas Gürtel, i la placa commemorativa amb el seu nom de l’edifici dels grups parlamentaris.

Les Corts compliran d’esta manera la resolució parlamentària i l’apartat de la llei de Transparència que assenyalen que es retiraran els esments honorífics, plaques o esments a aquelles persones amb sentència ferma per corrupció i que a més estan motivades per un cost per al servei públic.

Això ja s’ha fet en els últims anys a la Comunitat Valenciana, per exemple, amb plaques on apareixien els noms de l’exconseller Rafael Blasco, a la presó pel cas Cooperació, i de l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, condemnat per delictes fiscals, entre altres alts càrrecs institucionals amb sentència ferma.

El portaveu socialista, Manuel Mata, ha afirmat que aquest assumpte “no té cap discussió” i cal despenjar el quadre i les plaques que esmenten a Milagrosa Martínez, doncs va ser la segona autoritat de la Comunitat i ha estat condemnada per corrupció, la qual cosa no és “una festa, sinó una desgràcia”.

“L’ideal és que retiren tots els esments referents a esta persona”, ha assenyalat Mata, qui no obstant això ha afirmat que no li sembla “lògica esta carrera a veure qui és més regirador” i qui “s’apunta el tant” i “la humilia més”.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que estan “totalment d’acord” en què es retire qualsevol símbol que faça referència a Martínez, perquè mantenir-los resta “dignitat” a este Parlament, on no caben “persones indignes com és Milagrosa Martínez”.

La portaveu adjunta del PP Eva Ortiz ha assenyalat que el seu partit “sempre està d’acord amb què es complisca la llei, com no pot ser d’una altra forma”, i ha recordat que en este cas s’està complint amb la llei autonòmica de Transparència.

La portaveu adjunta de Podem Fabiola Meco ha indicat que la idea és que la retirada es faça “amb la immediatesa més gran possible”, segurament esta setmana, i ha demanat al conseller de Transparència que comunique a les institucions que si tenen plaques de Martínez que les retiren, perquè estan “lliures de corruptes” i de signes que els recorden.

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, s’ha mostrat d’acord amb esta retirada, doncs és “vergonyós tenir a veure diàriament les plaques i quadres commemoratius, que solament recorden el dany que la corrupció ha fet a la Comunitat Valenciana”, on la corrupció estava “institucionalitzada i assentada”. EFE

Publicitat