Les Corts triaran els senadors territorials en un ple el 26 de juny

Els grups han proposat Joan Lerma i Josefina Bueno (PSPV), Alberto Fabra (PP), Carles Mulet (Compromís) i Emilio Argüeso (Ciutadans). Una vegada proclamats, el president de Les Corts, Enric Morera, informarà a la Presidència del Senat, expedint les corresponents credencials per a la seua acreditació davant eixa Cambra

Les Corts Valencianes triaran en un ple específic convocat per al 26 de juny els cinc senadors de designació territorial, una vegada els grups han plantejat les seues propostes i s’ha reunit la comissió encarregada d’estudiar les candidatures i emetre el dictamen favorable.

Els grups han proposat Joan Lerma i Josefina Bueno (PSPV), Alberto Fabra (PP), Carles Mulet (Compromís) i Emilio Argüeso (Ciutadans). Una vegada proclamats, el president de Les Corts, Enric Morera, informarà a la Presidència del Senat, expedint les corresponents credencials per a la seua acreditació davant eixa Cambra.

A més de la convocatòria d’eixe ple específic per a l’elecció dels cinc senadors, de manera que puguen accedir als seus llocs, el portaveu de Cs, Toni Cantó, ha explicat que ha proposat la celebració d’un ple en Corts abans del mes de setembre amb “contingut polític”, perquè el Consell explique els criteris de l’augment i repartiment de carteres per a aquesta legislatura.

Ha lamentat que no s’haja atès la seua proposta, que seguirà plantejant en la pròxima junta, i que “la resta de grups no vullguen posar-se a treballar fins a la fi de l’estiu”, perquè “els valencians mereixen saber, entre altres coses, qual ha sigut la dinàmica dels pactes que governaran la Comunitat Valenciana els pròxims quatre anys”.

“Cs ha sigut l’únic partit que ha fet els deures, ja tenim registrades diverses propostes en matèria educativa i sanitària, per a treballar per un plurilingüisme real i no el ‘fake’ del tripartit, avançar en l’ensenyament en anglés i reduir les llistes d’espera en sanitat”, ha afegit Cantó, que ha incidit en la necessitat de començar a treballar abans de l’1 de setembre.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha recordat que Les Corts estan ara fora del període ordinari de sessions i aquest arrancarà a partir de l’1 de setembre amb les compareixences dels consellers perquè expliquen quals van a ser les seues línies de treball, com és habitual a l’inici de cada legislatura.

ValenciàEspañol