30.4 C
Valencia

Les exportacions de la Comunitat acaben l’any amb un ascens del 2,8%, superior a la mitjana nacional

En 2019, la Comunitat Valenciana ha sigut l'origen del 10,7% de les exportacions espanyoles.

- Publicitat -AVL

Les exportacions de la Comunitat Valenciana l’any 2019 han tornat a marcar un rècord històric en aconseguir un valor de 31.160,2 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 2,8% respecte a l’any 2018, segons les dades difoses per la Direcció Territorial de Comerç a València.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, s’ha mostrat molt satisfet per “l’augment continuat de les exportacions de la Comunitat Valenciana, resultat de l’aposta de les empreses valencianes pels mercats exteriors”.

Climent ha afegit que les dades “ens animen a continuar treballant al costat de les empreses per a continuar generant ocupació i riquesa” en la Comunitat Valenciana i per això destinem en 2020 “prop de 12 milions d’euros en ajudes econòmiques finalistes, que complementen l’acompanyament estratègic i el suport oferit a través del personal expert d’Ivace Internacional i la seua Xarxa en l’Exterior”.

En 2019, la Comunitat Valenciana ha sigut l’origen del 10,7% de les exportacions espanyoles. Per províncies, Alacant registra exportacions per valor de 5321 milions d’euros, amb un ascens de l’1,8%, Castelló exporta producte valorat en 7.864,1 milions d’euros, amb un lleuger descens del 0,2% respecte a l’any 2018, mentre València registra exportacions valorades en 17.975 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 4,4%.

La Comunitat Valenciana manté un superàvit comercial valorat en 2.739,5 milions d’euros, el tercer més elevat de tota Espanya. Esta dada contrasta amb el dèficit a nivell nacional de 31.979,6 milions d’euros.

Respecte a les xifres per sectors, destaca el comportament positiu de sectors com el d’automoció, alimentació, béns d’equip i manufactures de consum respecte a les dades de 2018.

Per branques d’activitat, el sector d’automoció concentra el 22,3% de les exportacions valencianes i registra un increment del 0,7%. Li segueix el sector d’Alimentació i begudes, amb el 19,2% de les vendes a l’exterior i un ascens del 4,9%. A continuació se situen les Semimanufactures no químiques, que creixen un 1,8%. Els productes ceràmics han crescut un 3,2% en 2019.

A continuació se situen els productes químics, amb un ascens del 3,1% respecte a 2018.

Els béns d’equip, amb l’11,4% de l’exportació valenciana, s’incrementen així mateix un 9,3% mentre les manufactures de consum acaben l’any amb un increment del 5,6%.

Dades per destinacions

La Unió Europea concentra el 62,1% de les exportacions valencianes l’any 2019. Per països, destaca l’augment de les vendes a Alemanya, xifrat en un 4,2% i situat com a principal client de la Comunitat. En segon lloc se situa França, amb un descens del 2,9%. Regne Unit se situa en tercer lloc, amb un ascens del 4,5%.

Les exportacions dirigides a Amèrica s’han incrementat un 12,7% (22,8% a Amèrica del Nord i un descens de l’1,2% a Amèrica Llatina). Àsia manté sense variació la xifra de 2018 mentre Àfrica experimenta un augment del 0,3%, amb un destacat augment de Sud-àfrica, xifrat en un 13,4%.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,758FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat autoritza un aforament de 800 persones per als concerts d’Amaral, Martita de Graná i Marlon a Borriana

• Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

La Generalitat es compromet a construir la rotonda de la Ratlla del Terme

La Subdirecció General de Mobilitat redactarà el projecte bàsic que servirà per a planificar l'execució de la rotonda. Posteriorment, serà també la Generalitat qui s'encarregarà de la construcció.

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional
- Advertisement -

: Valencià