Les Falles de València decideixen hui el seu destí amb la pressió de Magdalena i Fogueres

La suspensió d'ahir de la Magdalena de Castelló i les Fogueres d'Alacant podria adelantar un mes una decissió prevista per al 15 de juny.

“Quan la barba de ton veí veges afaitar, posa la teua a remullar”. D’esta manera s’han pres els membres de la Junta Central Fallera les notícies d’ahir de la suspensió de les festes de la Magdalena de Castelló i les Fogueres d’Alacant.

Hui els membres de Junta Central Fallera abordaran la situació on no només importa l’opinió del col·lectiu fester, ja que l’impacte industrial i turístic per a la ciutat seria molt important. La decissió, que en teoria hauria de pendre’s el 15 de juny podria adelantar-se un mes, sobretot després d’anunciar-se ahir també la suspensió de les Falles de Gandia.

De les Juntes Locals Falleres que conformen el G9 només Paterna, Oliva i Sueca estan encara a favor de plantar al mes d’octubre, mes en el que algunes localitats ja han suspés els seus esdeveniments principals, com és el cas d’Ayora.

La situació dels tallers fallers

Molts tallers fallers se troben colapsats, la suspensió definitiva de les falles susposa una aturada total d’un any a un sector que viu de la festa i en alguns casos alterna entre falles i fogueres. En alguns casos per tal d’estalviar despeses han aconseguit portar els monuments a Fira València, per tal d’estalviar lloguers de naus industrials, però la questió de fons és que hi ha un sector que se queda amb una mà sobre l’altra fins a l’abril de 2021.

CatalanSpanish