Les Falles d’Elda declarades ‘Festes d’Interés Turístic Autonòmic’

L'alcalde Rubén Alfaro destaca que esta distinció "és un revulsiu i un reconeixement per a unes festes que han complit més de 90 anys"

La Generalitat Valenciana ha declarat les Falles d’Elda com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana. L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha anunciat hui aquesta decisió en una roda de premsa en la qual també han sigut presents la regidora de Festes, Lorena Pedrero, i el president de la gestora de les falles d’Elda, Fernando Álvarez.

El primer edil ha destacat que “a pesar que estem vivint uns mesos complicats, amb una crisi sanitària que ha obligat a ajornar al pròxim any els actes festius de la nostra ciutat, hui tenim una molt bona notícia a comunicar relacionada amb una de les nostres festes populars”.

Alfaro ha explicat que “des de la Generalitat Valenciana s’ha atés a la sol·licitud tramitada per l’Ajuntament el passat 6 de març. La concessió d’esta distinció suposa un revulsiu per a les Falles d’Elda i també per a la nostra oferta festiva i turística, ja que Elda compta amb dos festes d’interés turístic autonòmic”.

A més, l’alcalde d’Elda ha assenyalat que amb esta decisió “les Falles de la nostra ciutat s’equiparan a les d’altres ciutats de la Comunitat Valenciana, com Torrent, Sagunt, Benicarló i Xátiva, i suposa un revulsiu per a tots aquells eldenses que en un moment determinat de les seues vides van participar en les Falles quan eren més xicotets o vivien en districtes o barris en els quals es plantaven monuments”.
Rubén Alfaro ha recordat que “la gestora de les Falles d’Elda, que l’any passat van celebrar el seu 90 aniversari, van acordar a principis de maig ajornar les d’enguany a 2021, davant la impossibilitat de garantir la seguretat i la salut tant dels festers com del públic. Estic segur que l’any vinent les Falles de la nostra ciutat tornaran amb energies i il·lusions renovades”.
Per part seua, Fernando Álvarez ha afirmat que “és una gran alegria perquè és una gestió en la qual portem molts anys treballant i he tingut jo la sort de recollir este títol com a president de la Gestora.