Les Fogueres del 90 aniversari 2018 de Sant Joan presenta novetats per a enguany

La campanya contra els depredadors, la neteja i els estacionaments dissuasius algunes de les mesures per a aquestes festes

El regidor de Joventut, José Luis López, confia que la Fira “recupere el protagonisme com a referent d'oci familiar”

L’equip de govern local d’Alacant va donar a conéixer les novetats de 2018. El primer edil, Luis Barcala, ha destacat que “hem posat una èmfasi molt especial no solament en la figura de la dona sinó concretament en què aquestes Fogueres del 90 Aniversari siguen una reivindicació contra la violència de gènere”. Entre aquestes accions, s’ha organitzat una mascletada específicament dirigida a Elles que dispararà demà la Pirotècnia Martí, així com una campanya des de la regidoria d’Igualtat sota el lema Planta cara: Zero agressions sexistes.
La Bellea del Foc, Aleida González, ha destacat la importància que “la mascletà que van a disparar matí i la festa en general vaja dedicada contra la violència de gènere, ja que és fonamental que se seguisca lluitant contra aquesta xacra i que l’Ajuntament i la Festa de *Fogueres seguim fent la festa gran, reivindicant la igualtat”.
L’Ajuntament d’Alacant ha organitzat una campanya dissenyada per a la prevenció d’agressions sexistes que s’engegarà en Fogueres sota el lema Planta cara: zero agressions sexistes i que comptarà amb el suport d’actors socials rellevants com són la festa, el comerç, i la restauració.
L’edil d’Igualtat, María Ángeles Goitia ha explicat la campanya indicant que des de la Regidoria d’Igualtat s’ha dissenyat llançant un missatge clar i contundent a la societat per a evitar qualsevol agressió sexista, afegint que” es vol enviar un missatge a les dones, dient-los que no estan soles que poden dia a estar ací per a protegir-les de qualsevol agressió i que puguen gaudir de forma segura en els carrers de la nostra ciutat, comptant amb el suport de l’Ajuntament que les protegeix”.

Neteja
L’ampli dispositiu de neteja que engeguem des de l’Ajuntament d’Alacant enguany incorpora serveis extraordinaris, reforçant el servei de forma específica per a mantenir els carrers i les platges de la ciutat netes durant les Festes, amb 100 operaris més, 250 contenidors i 150 papereres addicionals, així com l’ampliació dels horaris de recollida de neteja i un sistema de col·laboració entre la UTE de Neteja i la Federació de Fogueres que els permetrà estar coordinats per a fer més efectiu el dispositiu.
L’alcalde va explicar que es va engegar avui mateix un dispositiu especial de neteja que es perllongarà durant tot el mes de juny, aprofitant l’abans i el després per a implantar “mesures que pretenem que tinguen una continuïtat”.
Així, es va procedir des de la regidoria de Neteja a reforçar el servei de manera específica per a mantenir els carrers i platges de la ciutat netes durant el període de Festes ,establint un operatiu especial i ampliant l’horari de recollida de brossa amb torns especials per a barraques i racó.
En aquest sentit, l’Ajuntament col·labora molt estretament amb la Federació perquè “totes les comissions de fogueres i barraques es facen partícips d’aquesta campanya de conscienciació, ja que la Festa és un referent en tots els sentits, la qual cosa mou la Festa a Alacant mou la consciència i canvia opinió”, ha destacat l’alcalde.
Per tant, *Barcala apunta que “hem de reforçar i aprofitar tot el que mou les Fogueres, i si la neteja és un dels temes que més ens preocupa, volem que siga des de les comissions des d’on es llance el missatge que els alacantins volem i fem una ciutat més neta”. En aquest sentit, el primer edil ha ressaltat que “es tracta d’un operatiu per a tots els barris, perquè la Festa és en tots els barris i de tots els barris”.

PublicitatAVL

Pàrquings dissuasius i parades intermèdies

Enguany per vegada primera es van a habilitar del divendres 22 al diumenge 24 de juny per a ús públic Pàrquings dissuasius que comptaran amb connexió de transport públic fins al centre de la ciutat en Benalúa, Av. d’Aguilera enfront dels jutjats i el Mercat de Teulada.

L’alcalde va assenyalar que una altra de les novetats és l’habilitació de pàrquings dissuasius, així com un servei de llançadores per a acostar a la gent a la carrera oficial, de tal forma que el tràfic durant les desfilades no siga un dels grans problemes perquè els visitants, turistes i alacantins que vulguen acostar-se al centre des dels diferents barris puguen accedir sense problemes.

Finalment, el primer edil ha volgut destacar el projecte pilot de parades intermèdies d’autobús per a les línies 21N i 22N que es perllongarà durant tot l’estiu, per a reforçar el programa d’Igualtat, Planta cara: zero agressions sexistes, evitant així trajectes més llargs en els desplaçaments nocturns i contribuint a la seguretat.

L’alcalde d’Alacant ha remarcat el missatge que “la Festa és molt més que Festa, és la nostra Festa Oficial, un aparador i un altaveu, que juntament amb la solidaritat de la representació que té de tots els alacantins és el que hem emprat para, de forma coordinada, difondre missatges de convivència que són importants perquè transcendeixen més enllà de passar-ho bé, honrar les nostres tradicions, i gaudir i atendre als visitants i turistes que vénen a conéixer la ciutat.

Finalment, el primer edil ha agraït a tots els presents el seu treball i esforç en el desplegament d’aquest dispositiu de Fogueres 2018, passant la paraula als seus companys de Corporació els qui han explicat amb més detalle les mesures a dur a terme durant les Festes de Fogueres 2018.

Esta publicació està disponible en : Valencià