22.4 C
Valencia

Les impressores 3D de l’ITC se sumen als equips que fabricaran respiradors

L'institut de tecnologia ceràmica de l'UJI ha mobilitzat els seus recursos dins del projecte conjunt 'RESISTÈNCIA TEAM' on han fabricat una de les peces que formen part d'un prototip que està sent valorat clínicament per cobrir les necessitats d'aquelles persones que necessitaran respiració assistida.

- Publicitat -AVL

De fabricar components ceràmics a peces impreses en 3D que puguen servir per a construir dispositius de respiració assistida. Això és el que s’està fent en estos moments dels de l’institut de tecnologia ceràmica de l’UJI, (ITC) que aspira a reconvertir el seu equipament i els coneixements del seu personal en eines útils davant la situació actual de pandèmia.

El ITC, a través de l’Associació de Recerca de les Indústries Ceràmiques (AICE), pertanyent a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de l’IVACE (REDIT) i concertada amb la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), ha mobilitzat els seus recursos dins del projecte RESISTÈNCIA TEAM per a fabricar peces impreses en 3D que servesquen per a construir dispositius de respiració assistida.

Concretament, segons la Doctora Mª Pilar Gómez que juntament amb altres investigadors del centre es van unir a este projecte: “en els laboratoris de la AICE s’ha fabricat una de les peces que formen part d’un prototip que està sent valorat clínicament. L’objectiu és poder construir un equip que puguen utilitzar aquelles persones que necessiten respiració assistida i que són, per tant, més vulnerables davant la situació de col·lapse hospitalari”

Cal dir que esta plataforma de personal científic i investigador d’Espanya, està treballant en el desenvolupament de diferents parts del prototip amb algunes parts impreses en 3D. Asseguren que, quan estiguen llestes totes les proves de simulació, es podrien implicar altres àrees de l’Institut per a tenir la capacitat de disposar d’un prototip funcional.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià