Les instal·lacions de Gaetá Huguet acolliran el dimarts 23 juliol el VI Gran Premi Diputació de Castelló – IV Memorial José Antonio Cansino

La presentació del mateix s'ha realitzat en el transcurs d'un acte celebrat en la plaça de les Aules en el qual han estat presents la diputada d'Esports, Tania Baños, i el president del Platges de Castelló, Toni Escrig

Dimarts que ve dia 23 de juliol se celebrarà en Gaetà Huget el VI Gran Premi Diputació de Castelló – IV Memorial José Antonio Cansino, prova de gran prestigi que busca consolidar-se com un dels millors meetings d’atletisme, després que la passada temporada s’aconseguira col·locar en la sisena posició. En el certamen de Castelló es donaran cita 450 atletes nacionals i internacionals, per a disputar un total de 28 proves.

La presentació del Gran Premi s’ha realitzat en un acte celebrat en la plaça de les Aules, en el qual han estat presentes la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, i el president del Playas de Castellón, Toni Escrig. En representació del club d’atletisme també han estat Pepe Ortño, Andrés Vera i Toni Simarro.

Gaetà Hueguet tornarà a ser escenari del millor atletisme a nivell internacional, amb una jornada atlètica que arrancarà a les 17.30 hores amb el disc masculí i acabarà a les 21.40 hores amb els 5.000 metres masculí.

El Gran Premi repartirà un total de 3.200 euros en premis, a més d’atorgar 100 euros a cada atleta que aconseguisca batre algun rècord del campionat.

En les proves masculines, s’espera que siga especialment disputada la carrera de 800 metres, en la qual s’han inscrit 6 atletes que tenen un mara d’1.46, i a la qual retorna Dani Andújar com a llebre, després d’un llarg període de baixa per lesió.

També promet la prova de 1.500 metres, en la qual prendran part 22 atletes la marca de les quals està per davall de 3,45. En aquesta modalitat destaca la presència del vigent campió d’Europa sub 23, Ignacio Fontes.

Una altra especialitat que igualment resultarà molt disputada serà la de 400 metres barres, en la qual prendran part cinc atletes la marca dels quals és de 49 segons.

En concursos destaquen les proves de perxa, on es troben els millors especialistes del país com Adrián Vallés o Didac Salas, que acrediten 5.55 m i 5.51 m; i el llançament de disc, amb la participació de Loís Maikel Martínez, que es troba en la posició número 4 del rànquing mundial de l’any.

Altres atletes destacats que saltaran al tartá de Gaetà Huguet seran Harlyn Pérez en 100 metres, que acredita una marca de 10.06; Abbas Abubakar en 400 metres amb 45.02; i Juan Antonio Pérez i Carlos Mayo en 5.000 metres.

En dones la prova dels 400 metres es presenta molt disputada amb 7
atletes per davall dels 54 segons; Fiordaliza Cofi és la millor de les inscrites amb 52.72 i Mestressa Pipi la seguna amb 53.06.

També promet la prova de 800 metres, en la qual Natalia Romero amb 2.02.63 és la millor inscrita i Nadia Power la segona amb 2.03.63.

En 1.500 metres participaran diverses atletes del Platges com a Basta Camp, Laura Méndez, Miriam Costa o Carla Masip.

És important ressaltar la presència de Gènesi Romeroe en 100 metres barres, amb una marca de 12.97; Vera Barbosa en 400 tanques, amb una marca de 57.50; Paula Ferrándiz en disc amb 53.50 metres i Berta Castells en martell amb 68.82 metres.

ValenciàEspañol