Les manifestacions contra els jutges que van dictar sentència als de La Manada ha sigut una reivindicació per molts anys de violacions

Els magistrats no han entés les massives protestes de la societat espanyola que esperava un veredicte que suposara un canvi en el sistema masclista espanyol i un missatge per a aquells que utilitzen les festes populars per a cometre delictes sexuals

130

Volien els jutges que la víctima es resistira i acabara morta com en punts altres casos perquè pogueren veure clarament la violència d’una violació en grup? En condemnar als de “La Manada” per abús sexual s’entén que no va haver-hi violència ni intimidació en alguna cosa que és, sens dubte, una violació en grup. I no la primera” açò és l’encapçalament d’un manifest llegit per una portaveu d’una associació feminista enfront de l’Ajuntament de Sant Joan.
Amb aquestes concentracions espontànies s’ha volgut denunciar la “doble moral que vergonyosament segueix plasmada en el Codi Penal en considerar que poden existir escomeses sexuals d’homes contra dones que, sense intervenir consentiment, no suposen l’existència de violència i intimidació. Tenim molt clar que si NO hi ha consentiment, HI HA violència“, han explicat portaveus de plataformes feministes de la província d’Alacant.

jutges Actualitat Valenciana
Ajuntament de Sant Joan

El rebuig ha sigut taxatiu, bona part del contingut de la sentència donada a conéixer pel tribunal de l’Audiència de Navarra que va jutjar als cinc homes del grup conegut com ‘La Manada’, que van perpetrar el que consideren les plataformes feministes, com “una menyspreable acció violenta contra una dona a Pamplona durant les festes de Sant Fermin de 2016”. Aquests col·lectius consideren que les penes imposades suposen “un gravíssim precedent que exposa encara més a les dones” i que evidencien que “encara queda molt per fer en la defensa dels drets fonamentals de les dones, en la protecció de la seua integritat i en la batalla contra la violència que patim”.
Eixir al carrer és a causa que no comparteixen els arguments que pretenen justificar legalment que en aquesta acció no ha existit violència ni intimidació cap a la víctima, així com que s’absolga als cinc homes d’un delicte d’agressió sexual, a més que un dels magistrats de la Secció Segona de l’Audiència de Navarra haja emés fins i tot un vot particular per a defensar l’absolució també del delicte d’abús sexual.

jutges Actualitat Valenciana
Ajuntament de Sant Joan

“Denunciem la doble moral que vergonyosament segueix plasmada en el Codi Penal en considerar que poden existir escomeses sexuals d’homes contra dones que, sense intervenir consentiment, no suposen l’existència de violència i intimidació. Nosaltres tenim molt clar que si no hi ha consentiment hi ha violència”, assenyala el manifest.
De la mateixa manera, “denunciem l’orientació patriarcal amb la qual membres de la Judicatura d’aquest país segueixen enjudiciant els delictes contra les dones. No es pot aplicar una doble victimització, ni que s’exigisca un plus de sofriment. A les dones no se’ls pot exigir que muiren per a demostrar així, que sí que es resisteixen davant una agressió sexual. Volem solidaritzar-nos amb la víctima, amb els seus familiars i amistats, que porten esperant ni més ni menys que cinc mesos per a conéixer aquesta fallada de la Sala. Compartim amb una part majoritària de la societat que una vegada més cal dir amb claredat ‘N’hi ha prou d’impunitat per als violadors”, llegien membres de plataformes en defensa de la dona.
Aquestes mobilitzacions continuaren per a mostrar suport a altres convocades en tot l’Estat en relació a aquest cas i amb la intenció de canviar un Codi Penal que segons aquestes plataformes i associacions feministes, “no protegeix de forma efectiva a les dones de les violacions ni de les múltiples expressions de violència a les quals han d’enfrontar-se”.

#Noésabúsésviolació #Estaéslanostramanada #Josíetcrec

jutges Actualitat Valenciana
Ajuntament d’Alfas del Pi

L’Alfàs i Villena se sumen a les concentracions
Amb una protesta silenciosa en les portes del consistori, prèvia a la sessió plenària, l’Ajuntament de l’Alfàs es va sumar a les mobilitzacions, convocades en tota Espanya des del dijous, en repulsa a la decisió de la sentència a “La Manada”, a més de mostrar el seu suport a la víctima d’aquest cas. Si bé és cert que s’ha d’acatar qualsevol resolució dictada pels jutges, “aquesta sentència ha despertat nostre més profund rebuig, i així ho hem volgut manifestar públicament”, ha declarat el portaveu del govern, el socialista Toni Such. A Villena la concentració de repulsa es va realitzar enfront de les portes del Jutjat.

jutges Actualitat Valenciana
Ajuntament de Villena