23.1 C
Valencia

Les mascaretes seran obligatòries des de demà

Encara que és obligatòria a partir de 6 anys, el seu ús és recomanable per als xiquets d'entre 3 i 5 anys.

- Publicitat -AVL

A partir del dijous, usar màscares serà obligatori tant en espais tancats com al carrer quan no es puga garantir una distància mínima. Esta ordre, publicada este dimecres en el Boletín Oficial del Estado (BOE), afecta els majors de sis anys, encara que és recomanable també per als xiquets d’entre 3 i 5 anys.

El Ministeri de Sanitat regula així l’ús generalitzat de les màscares en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol lloc tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic quan no es puga mantindre la distància de seguretat.

Però hi ha excepcions. Les persones que tinguen alguna dificultat respiratòria que puga veure’s agreujada per usar màscara no hauran de posar-li-la. Tampoc aquelles que ho tinguen contraindicat per motius de salut o discapacitat.

L’ordre contempla a més altres excepcions, com els bars, perquè especifica que l’ús de les màscares no serà obligatori en activitats incompatibles amb el seu ús, com menjar o beure. Tampoc s’exigirà en les circumstàncies en les quals existisca una causa de força major o situació de necessitat. No obstant això, no especifica què ocorre en altres casos, com en eixir a fer esport. A més, tampoc adverteix sobre què ocorrerà si s’incompleix l’obligatorietat, és a dir, si es multarà.

«L’ús generalitzat de màscares per part de la població general per a reduir la transmissió comunitària del SARS-*CoV2 està justificat no sols per la seua alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les màscares per a bloquejar l’emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat», recull l’ordre, que en el seu article 1 es refereix a l’ús de qualsevol mena de màscara, encara que especifica que «preferentment higièniques i quirúrgiques, que cobrisca nas i boca».

BOE-A-2020-5142

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià