Les mascotes podran viatjar en l’autobús de València amb el seu propi carnet

No podran pesar més de 15 quilos i hauran de portar un xip identificatiu i anar en cistella de transport.

Els animals de companyia podran viatjar en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de València amb el nou títol ‘EMT Mascota’ i un carnet amb la seua fotografia. No podran pesar més de 15 quilos i hauran de portar un xip identificatiu i anar en cistella de transport.

Es tracta d’una novetat que té previst aprovar la junta de govern local d’este divendres, 22 de novembre, amb la nova normativa que regula l’obtenció de l’innovador títol ‘EMT Mascota’.

A partir del pròxim dilluns 25, el bo permetrà que els animals de companyia viatgen amb autobús sempre que complisquen els tres requisits. La mesura màxima de la cistella de transport és de ’45x35x25′, detalla el consistori en un comunicat.

Si la iniciativa és ratificada, els propietaris podran sol·licitar el nou títol en l’oficina d’atenció a la ciutadania de l’EMT. Per a fer-se amb un, hauran de presentar el document d’identitat, la cartilla de vacunació de l’animal actualitzada i una fotografia grandària carnet de la mascota.

Es tracta d’una targeta personalitzada i recarregable de caràcter bianual amb un cost únic de cinc euros, amb la qual es podran utilitzar totes les línies d’autobusos públics, sense límit de viatges, que gestiona l’entitat a València.

Segons la normativa, els amos hauran de portar la cistella de transport en la seua falda, — en els peus en el cas que haja d’anar en el sòl–, però mai podrà ocupar un seient. Hauran de buscar una ubicació en el bus que no genere molèsties a la resta de passatgers, ja que si es crea alguna situació d’incomoditat, sempre es primarà l’humà.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que el bo per a mascotes suposa “un canvi que adapta el reglament de l’EMT al segle XXI” i respon les reclamacions dels propietaris, que “sempre han reivindicat el dret a poder accedir als autobusos amb les seues mascotes sense que supose un perill o molèstia per a la resta d’usuaris”.

PROHIBICIONS
En cap concepte tindran permés l’accés els animals exòtics, verinosos o considerats potencialment perillosos, ja que podrien posar en risc als viatgers. També queden exclosos del títol ‘EMT Mascota’ els gossos guia i animals terapèutics, ja que ja tenen la seua pròpia normativa.

ValenciàEspañol