07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les persones que van esgotar l’atur podran demanar una ajuda especial de tres mesos

Mesures per a compensar l'absència d'ingressos en famílies

El termini finalitza el pròxim 30 de novembre i el procés s’ha simplificat al màxim per a facilitar la tramitació
Gloria Calero: “Este Govern continuarà destinant els recursos que siguen necessaris per a protegir a les persones treballadores d’Alacant, Castelló i València”
A la província de València s’han comptabilitzat 18.043 persones que podran beneficiar-se de la prestació extraordinària. A Alacant 14.426 i a Castelló altres 4.724

Més de 37.000 persones residents en la Comunitat Valenciana que van esgotar la seua prestació per desocupació durant l’Estat d’alarma –entre el 14 de març i 30 de juny– podran sol·licitar el subsidi especial de tres mesos aprovat la setmana passada pel Ministeri de Treball i Economia Social. L’ajuda s’emmarca en el Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l’ocupació i pretén compensar l’absència d’ingressos de milers de famílies que van deixar de percebre prestacions ordinàries entre els mesos de març i juny.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha recordat que el propòsit d’esta mesura és defensar l’ocupació i garantir la viabilitat futura de les empreses cobrint diferents objectius. En els últims dies, la ministra Yolanda Díaz ha remés una carta a la ciutadania valenciana que podrà acollir-se a la iniciativa informant dels tràmits a seguir.
En este sentit, com a part del col·lectiu protegit per esta regulació, als potencials beneficiaris se’ls comunica en la carta que s’ha regulat una ajuda especial, gestionada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el SEPE, que pretén compensar, durant tres mesos, aqueixa absència d’ingressos.
Els tràmits s’han simplificat al màxim per a facilitar les sol·licituds i el termini finalitza el pròxim 30 de novembre. “Es tracta d’un subsidi de desocupació que compleix amb el compromís d’este Govern de no deixar a ningú arrere per una crisi sanitària que ha colpejat al món sencer. Este Govern continuarà destinant els recursos que siguen necessaris per a protegir a les persones treballadores”, ha insistit la delegada.
En concret, segons les dades que maneja la Delegació del Govern, 37.193 persones de la Comunitat Valenciana són potencials subsidiaris d’esta mesura, perquè van esgotar una prestació contributiva o un subsidi durant l’Estat d’Alarma i no tenen una altra prestació per desocupació reconeguda posteriorment. A la província de València s’han comptabilitzat 18.043 persones, a Alacant 14.426 i a Castelló altres 4.724.
La sol·licitud pot fer-se en línia o presencialment. En el primer dels casos cal accedir a la web del SEPE (www.sepe.es) i enviar, des d’aqueixa mateixa pàgina, un formulari de sol·licitud de la prestació; per a fer-ho presencialment cal dirigir-se a l’oficina del SEPE, després de demanar cita en www.sepe.es o per telèfon, i emplenar el model oficial de sol·licitud. Gloria Calero ha subratllat que qualsevol d’estos tràmits, realitzats fins al 30 de novembre, suposarà que la sol·licitud conste ja com presentada en termini.
Els possibles beneficiaris i beneficiàries han d’estar en situació de desocupació i inscrits en els sistemes públics com a demandants. També podran accedir al subsidi les persones que estiguen complint el mes d’espera per a accedir al subsidi d’esgotament de la prestació contributiva.
No obstant això, el subsidi no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d’inclusió, salari social o ajudes anàlogues de qualsevol administració pública.

Últimas noticias

Contenido relacionado