Les platges de la Patacona i Port Saplaya es reobrin per a passejar i fer esport

Per a passejar, els residents d'Alboraia poden fer-ho per la platja, una vegada al dia i sempre que hi haja una distància no superior a un quilòmetre fins al seu domicili.

L’Ajuntament d’Alboraia ha habilitat la pràctica d’esport i els passejos en les platges de la Patacona i Port Saplaya, sota les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Aquesta reobertura pretén afavorir els veïns la pràctica de qualsevol esport individual en el mar, sempre que no requerisca contacte amb altres persones per a evitar la propagació del coronavirus.

Hi ha mesures i recomanacions comunes per a totes les pràctiques, amb zones delimitades per a garantir la seguretat, sempre respectant els requisits, trams d’edats i franges horàries establides, segons estableix el ban municipal.

Excepte esportistes professionals, d’alt nivell o federats, no es pot fer ús de vehicle motoritzat o del transport públic per a desplaçar-se a les platges a practicar l’activitat física.

No està permès el bany, prendre el sol, deixar ombrel·les, tovalloles o efectes personals en l’arena. S’han de complir les mesures de prevenció i higiene davant de la Covid-19, amb el que l’ús de dutxes públiques està prohibit i no pot haver-hi contacte amb altres persones en mantindre la distància de seguretat.

Per a passejar, els residents d’Alboraia poden fer-ho per la platja, una vegada al dia i sempre que hi haja una distància no superior a un quilòmetre fins al seu domicili.

En l’activitat física en la platja, els residents a Alboraia poden fer esport individual sense contacte amb uns altres, una vegada al dia, dins del municipi i respectant els horaris i requisits.

Les zones autoritzades per a la natació són les platges nord i sud de Port Saplaya i la platja de la Patacona des de la séquia del mar fins al límit amb València. Es pot nadar, entrant i eixint del mar de manera independent.

Per als esports de lliscament, les zones de pràctica són Port Saplaya nord (des de desembocadura séquia sant Vicent fins a posta sanitària) i platja Peixets (des de desembocadura barranc del Carraixet fins a la séquia del mar en càmping Patacona).

PESCAR ESTÀ PERMÈS

Segons l’ordenança municipal de platges, es permet la pesca fins al 31 de maig entre les 6 i les 10 i les 20 i 23 hores, complint tots els requisits legals. A partir de l’1 de juny s’adaptarà l’horari a la situació.

La zona de pesca és el canal d’accés al port en Port Saplaya (costat que recau al mar), els espigons i el tram de Peixets. En totes es mantindrà la precaució amb les persones que es troben en les proximitats.