Les vendes del comerç minorista creixen al setembre fins al 3% a la Comunitat

Les vendes del comerç minorista van augmentar un 3% al setembre respecte al mateix mes del 2018 a la Comunitat Valenciana.

PublicitatAVL

Les vendes del comerç minorista van augmentar un 3% al setembre respecte al mateix mes del 2018 a la Comunitat Valenciana, per sota de la mitjana nacional que es va situar en el 3,6%, segons dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per la seua banda, l’ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 1,1% al setembre a la Comunitat Valenciana respecte al mateix mes de l’any 2018, encara que va baixar un 2,8% menys respecte a l’agost.

PublicitatRovira  

A Espanya, les vendes del comerç minorista van augmentar un 3,6% al setembre respecte al mateix mes del 2018, taxa tres dècimes superior a la registrada a l’agost, segons dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb l’avanç interanual de setembre, la facturació del comerç minorista encadena 12 mesos consecutius d’increments interanuals.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació d’aquest sector es va incrementar un 3,4% en el nové mes de l’any, taxa una dècima superior a la registrada a l’agost i la més elevada en tres anys, concretament des de l’agost del 2016.

En taxa mensual (setembre sobre agost), les vendes del comerç minorista, corregides d’efectes estacionals i de calendari, van augmentar un 0,1%, en contrast amb el retrocés mensual del 0,1% que van experimentar al setembre del 2018.

Per la seua banda, l’ocupació en el sector del comerç minorista va augmentar un 0,9% al setembre respecte al mateix mes del 2018, una dècima menys que a l’agost. Amb aquest avanç s’encadenen ja 65 mesos consecutius d’ascensos interanuals de l’ocupació en el sector.

Publicitat