L’Escola d’Estiu d’Almassora obri en Santa Quitèria amb totes les mesures de seguretat

El paratge acull activitats per a 23 xicotets en la primera quinzena.

L’Escola d’Estiu d’Almassora ha obert les portes esta setmana en el paratge de Santa Quitèria com a espai de conciliació laboral i familiar. Fins a 23 xiquets i xiquetes participen en la primera quinzena dels tallers organitzats des de l’Ajuntament amb totes les mesures de seguretat per a evitar contagis de COVID-19.

L’entorn natural i l’alberg situat al costat de l’ermita són el nucli triat en esta ocasió, enfront dels col·legis, per a complir la normativa sanitària.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Educació, Raquel Barberà, s’han desplaçat este matí fins al paratge per a conéixer el funcionament de l’Escola d’Estiu, que enguany s’ha sotmés a nombroses mesures de seguretat amb l’objectiu de garantir la seguretat d’alumnat i monitors. D’esta manera, l’aforament està reduït i els jocs tradicionals han donat pas a noves activitats per a garantir una major distància entre participants.

“Entenem que és la fórmula més adequada, a l’aire lliure i amb pocs inscrits, per a complir la normativa sanitària i, al mateix temps, donar una solució a totes aqueixes famílies que han tornat al treball i no disposen d’alternatives per a cuidar als seus fills en el temps que estan fora de casa”, segons ha indicat la regidora d’Educació. L’activitat es desenvolupa durant un màxim de sis hores, de 8.00 a 14.00 hores, amb dos monitors per grup d’estudiants.

Els xiquets i xiquetes inscrits en l’Escola d’Estiu s’han trobat amb un paratge endreçat per a l’ocasió i amb un alberg reobert temporalment per si necessiten fer ús. De moment, les altes temperatures i el sol d’esta setmana permeten als participants realitzar les activitats a l’aire lliure, al costat del Millars i l’ermita de Santa Quitèria. El cost per estudiant i quinzena és de 70 euros, la mateixa taxa que l’any passat.

L’escola, que ha començat este dilluns, s’estendrà durant quatre quinzenes sense possibilitat de menjador per a complir els requisits que marca el protocol de seguretat. La inscripció ha prioritzat als fills i filles de famílies en les quals treballen tots dos progenitors, així com a famílies monoparentals, nombroses, educadores o d’acolliment. El pressupost que destina l’Ajuntament d’Almassora per a dur a terme esta escola d’estiu durant huit setmanes ascendeix a 37.212 euros.

CatalanSpanish