L’Escola d’Estiu de Peníscola arriba a l’equador amb multitud d’activitats, excursions i tallers

Enguany, Musical Summer School, se centra en el món de la música i intenta apropar aquesta disciplina als xiquets i xiquetes que hi participen

Un any més, l’Escola d’Estiu de Peníscola acull quasi 200 xiquets i xiquetes d’educació infantil i primària, que s’hi inscriuen setmanalment per gaudir amb la realització d’activitats refrescants i fent amics.

Enguany, Musical Summer School, se centra en el món de la música i intenta apropar aquesta disciplina als xiquets i xiquetes que hi participen.

En l’Escola d’Estiu de Peníscola es busca la fusió de les arts amb l’esport, i la inclusió d’esports alternatius – com Kangoo Power i Zumba – amb excursions i activitats artístiques, com poden ser manualitats amb materials que els xiquets i xiquetes recullen de la platja (petxines, arena…), tallers de cuina, en els quals els participants més menuts aprenen a fer senzills snacks per si mateixos, o els de robòtica, on els xiquets i xiquetes desenvolupen les seues habilitats d’STEM (acrònim anglés per a Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) passant-ho pipa.

A més, en aquesta edició, s’ha inclòs l’activitat de Mindfulness, unes sessions de relaxació que han encantat fins i tot als més menuts.

El mes de juliol amb la matrícula gairebé al complet s’hi han realitzat multitud d’activitats, entre les quals es troben les excursions al mercat de Vinaròs, Aquarama, el nucli antic de la ciutat de Peníscola o l’acampada nocturna; aquest mes d’agost arranca amb 138 inscrits, que podran gaudir de noves activitats i sortides.

L’Escola d’Estiu de Peníscola tancarà les portes fins a l’any que ve amb el Festival de Final de Curs, i és un dels programes de més èxit de l’àrea de Benestar Social, “és un projecte social que pretén conciliar la vida laboral amb la familiar en mesos en què la majoria de famílies de la nostra població estan dedicades al sector serveis per la temporada turística” ha recordat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, qui ha indicat que les activitats programades estan dirigides, com cada any, a edats compreses entre els 2 i els 12 anys, “i s’adapten per trams d’edat i es divideixen per setmanes o quinzenes, en diferents horaris per ajustar al màxim l’oferta a les necessitats de cada familiar”.

La inscripció pot realitzar-se encara en línia a través de la pàgina web www.escolaestiupeniscola.es o en l’oficina del carrer de Vilanova d’Avinyó, 63.

La gran varietat d’excursions i propostes relacionades amb l’esport i la psicomotricitat són atractives per als més menuts, a més, totes les activitats tenen un vessant lúdic amb objectius basats en l’educació en valors i el gaudi del treball en equip.

L’Escola d’Estiu de Peníscola “és un projecte lúdic educatiu de gran envergadura” ha assenyalat el mateix alcalde, Andrés Martínez; ja que els xiquets gaudeixen d’activitats de robòtica educativa, tallers de cuina, esports alternatius, la pràctica d’experiments o jocs en anglés; “a més d’un important servei per als pares i mares que treballen.

ValenciàEspañol