L’espectacle de dansa Nexos de la Jove Companyia s’estrena a Sant Joan

El públic santjoaner podrà assistir a l'escenificació de tres peces de dansa contemporània en l'Auditori Cultural Antonio Gil en una passada especial avui dimecres i amb la gran estrena el dissabte 13 de maig

152

L’espectacle de dansa Nexos de la Jove Companyia d’Alacant es presentava en el Museu d’Aigües d’Alacant, un dels principals patrocinadors, aquest dilluns. Aquesta producció d’aquesta companyia alacantina és la primera i es divideix en tres peces dirigides pels coreògrafs consagrats Asun NoalesGustavo Ramírez i Sol Picó. El municipi alacantí de Sant Joan estrenara en l’Auditori Cultural Antonio Gil amb una passada especial avui dimecres a les 12.30 per a associacions amb diversitat funcional i amb la gran estrena el dissabte 13 de maig a les 19.00 en el mateix espai. La regidora de Cultura de Sant JoanClaudia Rodríguez, aclaria que el seu departament apostava per aquest tipus d’iniciatives, ja que, van tenir un primer muntatge de teatre i ara, aquest espectacle de dansa sota el nom de Nexos. El director del Teatre Principal d’Alacant, Francesc Sanguino, comentava que l’objectiu de crear la Jove Companyia era per a recolzar als nous talents perquè es puguen professionalitzar, “en els últims 30 anys no han tingut cap tipus de plataforma que els ajudara a donar aqueix primer pas” ha explicat.

Nexos Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La coreògrafa il·licitana i directora de la companyia OtraDanza, Asun Noales i el coreògraf salfungentino i director de la companyia de dansa Tioyaya, van descriure l’espectacle sense abans agrair el suport a un món tan invisible com és la dansa. La coreografia de Noales està inspirat en Joana I de Castella també coneguda com a Juana la Boja, on l’amor i el desamor d’aquesta reina és l’eix principal de la peça. La representació de Sol Picó es titula Hashtag i és una adaptació d’una de les seues coreografies denominada “El Llac de les Mosques” amb 12 ballarins i l’ansietat com a essència d’aquesta peça. Finalment, Gustavo Ramírez, ha creat una peça titulada Retallades, que ja s’ha fet en diverses companyies tant d’Estats Units com d’Europa. El denominador comú del seu espectacle és la relació de parelles i el fracàs d’aquest tipus de relacions, tot açò, treballat amb la textura i el temps del ball. Noales va destacar la importància que ha tingut el procés i l’evolució dels 20 ballarins que es van seleccionar, dels 45 que van anar a l’audició el novembre passat i com aquests, han anat creixent i aprenent. Un altre matís que Noales no va voler deixar-se en el tinter és la manera independent de treballar com a professional, “en una escola aquestes com protegit, els teus mestres et diuen el que has de fer però com a professional eres molt més autònom i com a coreògraf has de tirar endavant”, va aclarir. L’espectacle de Nexos després de Sant Joan es representarà en l’Escorxador d’Elx i en el Teatre Principal d’Alacant, en tots dos llocs encara no hi ha dates concretes. Aspectes que van destacar tant la regidora de Cultura de Sant Joan, com el director del Teatre Principal va ser la precarietat professional en el món de la cultura i per açò, aposten pels nous creadors. La Jove Companyia de dansa per a aquesta escenificació que representa el present i el futur de la dansa han estat assajant des de desembre de 2017. El cartell que protagonitza l’espectacle de Nexos ho va aclarir Francesc Sanguino, que simbolitza a “una esfera o un globus de terra on el connector, que és el coure, està surant sobre una làmina d’aigua. El que es pretenia era que aqueix cartell reflectira aqueixa connexió que hi ha entre tot el que s’està fent i reflectir de pas, que un dels patrocinadors és Aigües d’Alacant, alhora, que anara molt mediterrani i en dir molt mediterrani lliguem amb Casa Mediterrani”.