L’estand de Fitur 2018 de la Comunitat Valenciana donarà protagonisme a les empreses i als productes

PublicitatAVL

La Comunitat Valenciana participa en la pròxima edició de Fitur, que té lloc del 17 al 21 de gener, amb el propòsit de promocionar durant cinc dies tota la varietat turística de la destinació Comunitat i poder mantenir el creixement turístic registrat en 2017. De fet, cal recordar que aquest any ja hem superat per primera vegada els 8,5 milions de turistes estrangers i les 27,6 milions de pernoctacions hoteleres fins a novembre. A més, s’ha incrementat durant aquest període la despesa turística un 15,7% fins a arribar als 8.087 milions d’euros.

Uns resultats que el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, atribueix “al mèrit del sector turístic empresarial, que ha sabut “redirigir el camí correcte cap a la desestacionalització i la captació de nous mercats que suposen un increment de la despesa”.

PublicitatRovira  

En aquest sentit, Colomer ha avançat que per a la pròxima edició de Fitur “es donarà protagonisme a les empreses”, al mateix temps que ha incidit que “aquesta fira, de la mateixa manera que la resta, ha de concebre’s com un lloc al qual anar per fer negoci i obrir noves vies de treball”. De fet, es va ampliar l’espai destinat al negoci i al sector, ja que ja són 200 empreses les que han mostrat el seu interés a assistir a aquest certamen amb l’AVT.

Així mateix, el titular de Turisme ha assenyalat que aquest any hi haurà una zona específica per a la visualització i promoció de la gran varietat de productes de la Comunitat Valenciana i una gran plaça central destinada al producte experiencial. A més, l’estand explicarà un espai específic per a les festes, com a elements distintius i autèntics grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana. Com els anys anteriors, hi haurà un espai destinat al showcooking, una zona de tastos i degustacions, dues sales de premsa amb activitat ininterrompuda els tres dies de fira professional, una sala de premsa escrita per als periodistes i tres cabines de ràdio. L’estand tindrà una superfície de 1.700 metres quadrats i el dia de la Comunitat Valenciana en Fitur serà el dijous 18 de gener.

Prevaldrà l’enfocament de producte

Segons ha avançat Colomer, “l’estand de la Comunitat Valenciana comptarà amb un ampli espai dedicat al producte, en el qual volem que el sector siga coexpositor. Volem que la gent conega, perceba, que s’impregne de les nostres tres noves línies de Mediterrani Actiu, Mediterrani Rural, Mediterrani Gastronòmic i Mediterrani Cultural”.

Colomer ha posat l’accent que per a la pròxima edició de Fitur “prevaldrà l’enfocament de producte i una major participació professional amb l’objectiu de generar més oportunitats de negoci a les nostres empreses”.

Plataforma d’Experiències Turístiques

L’Agència Valenciana del Turisme aprofitarà aquest certamen, el primer i més important de l’any nacionalment, per presentar la nova Plataforma d’Experiències Turístiques en la qual està treballant juntament amb el sector, així com els nous catàlegs d’experiències.

En concret, es tracta de quatre noves guies, la primera d’elles, “Mediterrani Actiu”, que inclourà experiències de busseig i submarinisme, cicloturisme i BTT, senderisme, així com activitats nàutiques i eqüestres”. Una altra de les guies versarà entorn del “Mediterrani Cultural” i inclourà propostes de la Ruta de la Seda, Ruta del Grial, Ruta Modernista, Territori Borgia, a més d’experiències culturals, musicals i artístiques.

El tercer catàleg d’experiències portarà el títol de “Mediterrani Gastronòmic i saludable”, i englobarà propostes d’enoturisme, oleoturisme, pescaturisme, així com plans de salut i benestar. Finalment, la quarta guia estarà enfocada al “Mediterrani Rural i Natural”, i inclou experiències d’agroturisme, astroturisme, birdwathing, Camins de Dinosaures, Ecoturisme, Parcs Naturals i turisme rural en general.

Un estand de Muntatges Alabés

El muntatge del stand de Fitur per segon any consecutiu ho realitzarà l’empresa alacantina Muntatges Alabés.

Aquesta empresa serà l’encarregada de la creativitat, disseny, projecte tècnic, construcció, instal·lació, decoració, transport, muntatge i desmuntatge de l’estand per a la pròxima edició de Fitur, i que al seu torn, serà adaptable a altres 8 certàmens nacionals per a l’anualitat 2018: Madrid Fusió, NavarturSevatur, B-TravelRoutes EuropeExpovacacionesAratur i Intur.