L’estiu deixa 32 morts en les carreteres valencianes, 13 més que en 2017

Un total de 32 persones ha perdut la vida en 31 accidents de trànsit ocorreguts en les carreteres valencianes durant els mesos de juliol i agost, la qual cosa suposa un increment del 63 % respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual van morir 19 persones.

carreteres valencianes

Un total de 32 persones ha perdut la vida en 31 accidents de trànsit ocorreguts en les carreteres valencianes durant els mesos de juliol i agost, la qual cosa suposa un increment del 63 % respecte al mateix període de l’any anterior, en el qual van morir 19 persones.

Les principals causes dels accidents han sigut la conducció distreta i l’excés de velocitat, i més de la meitat dels sinistres s’han produït per eixides de via en carreteres convencionals de calçada única, ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

Per províncies, en la d’Alacant s’ha produït un increment del 80 % en el nombre d’accidents mortals durant els últims dos mesos, en passar de cinc sinistres en 2017 amb cinc víctimes mortals i nou en 2018 amb una altra tantes víctimes mortals, segons el balanç de la Direcció general de trànsit (DGT).

En la de Castelló, el nombre de sinistres en les carreteres i de víctimes mortals ha sigut igual al de l’any passat (sis accidents amb sis víctimes mortals); mentre que en la província de València els accidents amb víctimes mortals s’han duplicat, en passar de vuit en 2017 amb vuit víctimes mortals a 16 en 2018 amb 17 víctimes mortals.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que la principal causa dels accidents ha sigut a Alacant i Castelló la conducció distreta seguida de l’excés de velocitat, mentisques que a València, el factor determinant ha sigut l’excés de velocitat seguit de les distraccions.

Fulgencio ha lamentat “l’alarmant increment d’accidents amb víctimes mortals en les carreteres de la Comunitat Valenciana”, una tendència que, segons ha destacat, “es repeteix a nivell nacional i que forma part de les prioritats d’aquest Govern”.

Igual que ha assenyalat aquest matí el director general de trànsit, Pere Navarro, el delegat del Govern ha assegurat que aquestes dades conviden “a concentrar els esforços en les carreteres convencionals, en el control de la velocitat i les distraccions i en la protecció dels usuaris vulnerables”.

Durant els mesos d’estiu la DGT ha desplegat una intensa activitat de vigilància i control de la circulació a través de diferents campanyes i mesures, i ha desenvolupat quatre campanyes especials.

La primera d’aquestes campanyes va tenir com a objectiu la intensificació de la vigilància sobre les condicions de circulació de motocicletes, i la segona va incidir en la vigilància sobre les condicions de circulació de furgonetes.

A l’agost, i amb motiu de ser el mes en el qual més desplaçaments es produeixen per carretera, es va intensificar la vigilància sobre els excessos de velocitat, principalment en carreteres secundàries, i també es van incrementar els controls d’alcohol i altres drogues.

Publicitat