El Levante UD va barallar un triomf que se li va tornar a resistir (2-2)

El Levante UD va buscar amb afany la victòria enfront del Huesca, un triomf que li allunyara una mica més de la zona de perill, però no li va valdre cap de les dues vegades que es va avançar en el marcador.

No va poder ser. O el que va poder ser, no va ser. El Levante UD va buscar amb afany la victòria enfront del Huesca, un triomf que li allunyara una mica més de la zona de perill, però no li va valdre cap de les dues vegades que es va avançar en el marcador. La primera d’elles, amb el dotzé gol de Roger en la present temporada, aprofitant un jugadón de Morales per la dreta i traient a relluir de nou el seu olfacte de cara a porteria.

Enric Gallego va posar el 1-1 i, novament, es va avançar en el lluminós el quadre de Orriols amb un precís tret des del punt de càstig del ‘Comandant’, després de forçar personalment el penal. No havia transcorregut massa temps quan Chimy Ávila va establir de nou les taules que es rebel·larien com a definitives. Ho va intentar en el que restava de xoc l’equip de Paco López però ja no va trobar l’encert per a fer el tercer.

En l’arrencada el partit pintava bé, no en va als pocs minuts la pilota ja havia besat el travesser després d’una fuetada de Roger que va detindre Santamaría. No obstant això, va fer un globus i en caure es va posar en el travesser. La creu de la moneda va ser la lesió de Sergio Postigo, que no s’havia complit el quart d’hora i es va haver de retirar substituït per Chema. Amb més o menys facilitat, major o menor encert, el domini era del Levante tornà a avisar Coke en cabotejar fóra un servei de cantonada i, en el 18’, aquest espanyol, el de la tercera ocasió, es va escenificar en Orriols.

Morales es va fabricar una internada a ganivet per la dreta i, entre dues zagueros, li va enviar la pilota a Roger per a rematar en boca de gol. Era el 1-0 i la sort momentània del xoc ja era per als granotes. Perquè quedara clar que els mereixements els posava el quadre blaugrana, al caient de la mitja hora Rochina va encanonar des de lluny però va agafar ben col·locat a Santamaría. I, a set del final, el ‘Comandant’ va tindre una gran oportunitat per a ampliar diferències. Lluna li va manar l’esfèric des de tres quarts de camp i Diéguez es va equivocar en tallar. Li va caure als peus al madrileny però, al no esperar-se la fallada, va rematar fluix i Santamaría es va llançar com una fera per a atallar-la. Així, amb un mínim avantatge, moria el primer temps.

Després del pas pels vestuaris, el Huesca va fer un pas avant i la trobada ja va ser de poder a poder. Els de Francisco van retornar el colp, de forma inapel·lable a més, amb un colp de cap d’Enric Gallego imparable després d’un servei de falta lateral que va entrar per la mateixa esquadra. Tot tornava a començar encara que Morales s’inventaria una altra cavalcada, aquesta vegada pel flanc esquerre, per a ser derrocat dins de l’àrea.

El col·legiat assenyalava el punt dels 11 metres i el ‘11’ enganyava totalment a Santamaría per a tornar a desfer l’empat. L’alegria duraria poc ja que els oscenses tornarien a explotar l’arma que millor els havia funcionat en el 69’: un altre servei de falta lateral i el cuir va eixir repel·lit cap a les botes de Chimy Àvila que, amb molta calma i classe, va disparar ajustat al pal dret. 2-2 i volta a començar. Paco López va posar tota la carn en el rostidor i, en l’intercanvi de colps, Borja Mayoral va tindre una ocasió amb un tir una cosa escorada res més ingressar en el terreny de joc. Per contra, Enric Gallego la va enviar al travesser després d’un rebuig de Chema. Ja en la recta final, l’Osca es va defensar com a gat panxa a dalt i no va haver-hi per on buscar-los les cosquerelles. Un punt més en el caseller granota.

Levante UD: Aitor Fernández; Coke, Postigo (Chema, 14’), Róber Pier, Luna; Campaña, Rochina (Borja Mayoral, 78’), Bardhi; Simon (Jason, 67’), Morales y Roger.

SD Huesca: Santamaría; Pulido, Mantovani, Diéguez, Javi Galán; Rivera, Moi Gómez, Herrera (Juanpi, 58’); Cucho (Ferreiro, 46’), Chimy Ávila (Melero, 88’) y Enric Gallego.

Àrbitre: Del Cerro Grande (Colegio madrileño). Amonestó a los levantinistas Chema (35’) y Roger (57’) y, por parte del Huesca, a Cucho (39’), Diéguez (75’), Chimy Ávila (82’) y Juanpi (91’).

Gols: 1-0, min. 18: Roger. 1-1, min. 63: Enric Gallego. 2-1, min. 65: Morales (p). 2-2, min. 69: Chimy Ávila.

Incidències: Jornada 31 de LaLiga Santander. 19.824 espectadors. Ricardo Ten, ambaixador del Projecte Di_Capacitat del Llevant UD, va efectuar el servei d’honor.CatalanSpanish