L’exdiputat en el Congrés Enric Bataller deixa Compromís: “El seu paper transformador s’ha parat, no està a l’altura”

L'exdiputat de Compromís en el Congrés dels Diputats Enric Bataller ha anunciat que deixa la militància en la coalició.

L’exdiputat de Compromís en el Congrés dels Diputats Enric Bataller ha anunciat que deixa la militància en la coalició, ja que “el seu esperit transformador s’ha parat i, allò que és pitjor per a la societat, no està a l’altura de les circumstàncies que vivim, ni pareix complir un paper propi i diferent respecte a altres formacions”.

Així ho ha explicat en un comunicat, en el qual adjunta la carta remesa als membres de la Comissió Executiva Nacional i difosa per les xarxes internes de la coalició en la qual explica els motius que li han portat a donar aquest pas arrere. Al seu juí, “la utilitat de Compromís ha arribat al seu punt final”.

Rovira  

En la missiva recorda als companys que ha estat treballant per Compromís des de “molt abans de la seua fundació oficial, en aquells anys en els quals algunes mirades miopes i/o interessades es negaven a entendre que la unitat era la millor manera de regenerar un País Valencià paralitzat per la corrupció”.

Per açò, està “orgullós” de la seua aportació al projecte, del seu pas pel Congrés durant les legislatures XI i XII però creu que la utilitat de Compromís “ha arribat al seu punt final”. Segons ha remarcat, va nàixer per a combatre els grans problemes globals, com la crisi mediambiental o la desigualtat, des d’una perspectiva “pròpia i decidida a posar en valor polític tota la riquesa social valenciana de progrés”.

No obstant açò, ha lamentat que ara el debat s’ha comprimit en dos blocs únics: “Una dreta oficial agressivament espanyolista i recortadora de drets i una esquerra on Compromís s’ha fet funcional amablement com un bon gestor en els nivells municipal i autonòmic, però com un actor prescindible en els camps estatal i europeu, precisament on s’està jugant realment la partida política de la qual depèn el nostre futur com a poble”.

Segons Bataller, entre eixa dreta “que no dialoga” i a l’espera d'”assaltar el poder” i una esquerra “a la defensiva i separada per sectors on Compromís ha substituït el relat polític per la imparable apologia de la frivolitat, el buit i el tacticisme, hi ha molts valencians que volen incorporar-se a la vida política”.

Per tot açò, ha afirmat que no vol “ser còmplice per més temps” d’una situació que no li agrada i ha apuntat que cal treballar ja “per a construir alternatives que sumen més gent, que traguen a la llum el millor d’eixa pluralitat valenciana, tan matisada, que els actuals partits no saben o no volen representar en la seua plenitud”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela