viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’historiador Roger Chartier i el jurista Jürgen Basedow seran investits ‘honoris causa’ per la Universitat de València

L’historiador francès Roger Chartier i el jurista alemany Jürgen Basedow seran investits doctors ‘honoris causa’ per la Universitat de València aquest divendres, dia 31 de maig.

L’historiador francès Roger Chartier i el jurista alemany Jürgen Basedow seran investits doctors ‘honoris causa’ per la Universitat de València aquest divendres, dia 31 de maig. L’acte solemne començarà a les 12 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau i serà retransmès.

La ‘laudatio’ de Chartier serà llegida per Francisco Gimeno, catedràtic d’Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques. La de Basedow, per Juan Bataller, catedràtic de Dret Mercantil. Abans, aquest dijous, Chartier oferirà una conferencia a La Nau.

Jürgen Basedow

Jürgen Basedow (Hamburgo, 1949) és catedràtic de la Universitat d’Hamburg, on dirigeix el Max Planck Institute for Comparative and International Private Law. Format en Dret i Sociologia a les universitats d’Hamburg, Gènova i Pavia, és doctor en Dret per la Universitat d’Hamburg i Master of Law per la Harvard Law Business School. Especialitzat en dret internacional privat, de la competència, del transport i de les assegurances, destaca pel seu important treball en la reforma del Dret a Alemanya i a la Unió Europea.

Basedow ha impartit docència en la Universitat d’Ausburg, on fou degà de la Facultat de Dret. També va ser professor a la Universitat Lliure de Berlín i professor visitant en diferents universitats italianes, holandeses, britàniques, nord-americanes, de Rússia i de la Xina.

Membre de nombroses acadèmies i comitès governamentals, ha estat reconegut amb doctorats ‘honoris causa’ per diverses universitats, amb l’Otto Hahn Medal de la Max Planck Society i el premi Kurt Siemers Award, entre d’altres distincions.

El nou doctor ‘honoris causa’ manté una estreta relació de col·laboració amb la Universitat de València, i ha participat en diferents activitats organitzades per la seua Facultat de Dret.

Roger Chartier

Roger Chartier (Lyon, 1945) és catedràtic d’Escriptura i Cultura en l’Europa Moderna en el Col·legi de França i president del Comitè Científic de la Biblioteca Nacional de França. Llicenciat i màster en Història per la Universitat de la Sorbona i doctor en Història per la Universitat de París I, és un especialista en història cultural.

Membre de la quarta generació de l’Escola dels Annales, destaca en la investigació de la literatura, especialment del Segle d’Or.

Chartier ha impartit docència al Liceu Louis-Le-Grand, en la Universitat París I, el Centre d’Estudis Superiors en CC. Socials de França, que dirigí. Ha estat professor invitat en diferents universitats nord-americanes i de Canadà.

Oficial de la Legió d’Honor de França, doctor ‘honoris causa’ per nombroses universitats, ha rebut el Prix Gobert de l’Acadèmia Francesa, entre d’altres distincions.

Actualment és membre de diferents comitès científics, entre ells Publicacions de la Universitat de València. Amb els nostres investigadors i investigadores ha mantingut una estreta col·laboració acadèmica.

Roger Chartier, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València

Roger Chartier impartirà el dia d’abans a la investidura (dijous 30), la conferència ‘La mobilitat dels textos. Autoria, materialitat, lectures’. Serà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València a les 19 hores. L’activitat ha sigut organitzada per la Escola de Pensament Lluís Vives. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament de la sala.

En el debat, Chartier analitzarà les relacions entre els gèneres discursius, la materialitat dels textos i les expectatives dels seus lectors, així com la pluralitat de textos que alberga una mateixa obra. També reflexionarà sobre les transformacions del nostre temps, caracteritzat per la mobilitat digital dels textos i imatges.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que és configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado