L’Hospital d’Alzira millora l’accessibilitat dels pacients amb diversitat funcional auditiva

L'Hospital de la Ribera rep una mitjana al mes de sis pacients amb problemes auditius que requereixen de l'assistència d'un intèrpret.

L’Hospital Universitari de la Ribera acaba d’incorporar un nou recurs per a garantir l’accessibilitat als serveis sanitaris de les persones amb discapacitat funcional auditiva.

Es tracta d’un ordinador portàtil connectat a una plataforma web gestionada per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord), que permet accedir per videoconferència a un intèrpret de la llengua de signes.

Aquest intèrpret, que està disponible les 24 hores del dia, tradueix en temps real la informació necessària per a oferir una adequada assistència a les persones sordes durant tot el temps que dure l’atenció que se li haja de prestar en el centre hospitalari.

Aquest recurs s’uneix al servei d’intèrpret amb el qual ja compta l’Hospital de la Ribera i que s’encarrega d’acompanyar al pacient amb problemes auditius al servei al qual ha d’acudir, des de la seua entrada en el centre sanitari fins a la seua eixida d’aquest.

Cal destacar, en aquest sentit, que l’Hospital de la Ribera rep una mitjana al mes de sis pacients amb problemes auditius que requereixen de l’assistència d’un intèrpret. Així, durant els primers set mesos de 2019, un total de 42 pacients sords han necessitat aquest servei d’interpretació, sent els serveis més freqüentats per aquests pacients les consultes externes de Traumatologia (19% dels casos), Oftalmologia (14,3%), Endocrinologia (12%) i Urologia (9,5%), així com els serveis d’Admissió (7,1%) i Urgències (7,1%) del centre hospitalari.

ValenciàEspañol