L’Hospital de Gandia reforça la humanització en l’UCI i habilita una habitació per a acompanyar el duel

L'àrea ha implantat altres mesures per a facilitar l'estada dels usuaris com la flexibilització d'horaris i l'ús de mòbil.

Publicitat

La Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital Francesc de Borja de Gandia continua incorporant mesures humanitzadores per a millorar l’estada dels pacients.

Una d’elles és la disposició d’una habitació individual separada de la resta dels llits per a l’acompanyament en duel, així com per a aquells pacients que estan esperant a la implantació del marcapasos, de manera que en aqueix temps previ a la intervenció puguen estar al costat dels seus familiars.

PublicitatRovira  

A més, s’ha habilitat una entrada alternativa a la sala per a familaires i acompanyants amb la finalitat d’evitar que passen per davant d’altres pacients en estat més crític.

Una altra de les mesures és la possibilitat que les mares que acaben de donar a llum i que, per complicacions en el part, hagen ingressat en l’UCI, puguen mantindre el contacte amb el nounat, sempre que no hi haja cap impediment de tipus clínic.

Això no solament és positiu per al bebé, sinó que a més redueix l’estrés i l’ansietat de la mare, la qual cosa afavoreix la seua recuperació.

De la mateixa manera, l’hospital ha instal·lat en aquesta àrea cortines per a separar els llits amb la finalitat de preservar la intimitat dels pacients. Aquesta, juntament amb la instal·lació de rellotges, era una de les peticions que, tant els propis pacients i els seus acompanyants com els professionals de l’UCI demandaven.

Unes altres de les mesures d’humanització és la flexibilització de l’horari de visita de familiars. Malgrat que es manté l’horari fix habitual, de 7.30 a 8, de 13 a 14 i de 19.30 a 20.30 hores, hi ha la possibilitat de permetre la visita fora d’aquests en cas que no siga possible ajustar-se a aquests.

Quan un pacient ingressa en l’UCI, els seus familiars reben un fullet informatiu amb indicacions i recomanacions per a un correcte funcionament de la sala.

En el fullet també es recorda que, si l’estat del malalt ho permet, pot disposar de llibres, revistes o una ràdio amb auriculars, així com uns altres útils de neteja personal.

En el cas que el pacient, pel seu estat de salut, no puga comunicar-se verbalment amb els professionals sanitaris, existeix a la seua disposició cartells en diversos idiomes que indiquen, mitjançant una o dues paraules i un dibuix o símbol corresponent les possibles necessitats del pacient en aqueix moment: fam, set, condícia, necessitats fisiològiques, etc.

L’ús del telèfon mòbil per part de pacients i familiars també s’ha flexibilitzat i es permet en determinades ocasions, sempre que no interrompa el treball dels sanitaris ni moleste la resta d’usuaris.

El servei de Medicina Intensiva continuarà adoptant mesures per a continuar avançant en la humanització de l’àrea en benefici de pacients, acompanyants i personal sanitari.

PublicitatJuega Limpio Orihuela