9.8 C
Valencia

L’Hospital de la Plana imparteix el primer curs formatiu per a la intervenció de la Policia Local a persones amb diabetis

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els agents de la Policia Local de Vila-real han estat els primers a rebre formació específica sobre diabetis per a la intervenció a persones amb esta malaltia. María Teresa Marí, infermera experta en educació diabetològica de l’Hospital Universitari de la Plana, ha impartit la xerrada en les dependències policials.

L’objectiu principal de la formació resideix que els policies sàpiguen identificar un cas d’hipoglucèmia i puguen actuar davant ell amb urgència. Esta situació es produeix quan els nivells de glucosa en sang estan per baix de 70 punts, pot tenir greus conseqüències i, per això, és important actuar adequadament i amb celeritat.

La hipoglucèmia és una complicació aguda de la diabetis que se sol confondre amb l’embriaguesa pels seus símptomes. Si els agents coneixen la malaltia i la seua simptomatologia, poden diferenciar-la de la ingesta abusiva d’alcohol o altres substàncies i evitar complicacions greus en la salut.

A esta primera sessió formativa han assistit Imelda Cabedo i Amparo Andrés, directores d’Infermeria del Departament de Salut de la Plana; així com la regidora de Sanitat de Vila-real, Silvia Gómez.

- Publicitat -

La diabetis

El curs ha abordat la diabetis tipus 1 i les seues complicacions i també s’ha parlat de la diabetis tipus 2, que s’ha convertit en un fenomen social. Esta segona modalitat és la que es diagnostica a partir dels trenta anys i afecta al voltant d’un 15% de població a la Comunitat Valenciana; però, un 50% dels afectats no ho saben perquè està infradiagnosticada i pot tardar anys a detectar-se. La infermera ha incidit en la importància de la correcta nutrició i l’activitat física per prevenir i controlar esta malaltia del segle XXI.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià