L’Hospital de la Plana utilitza una aplicació mòbil per a realitzar el seguiment quirúrgic dels pacients intervinguts

L’Hospital Universitari de la Plana està utilitzant una aplicació mòbil (APP) per al seguiment quirúrgic dels pacients intervinguts, tant en la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés com en cirurgia programada.

En el moment del seu ingrés, l’Hospital facilita als pacients que seran intervinguts un codi alfanumèric amb el qual els seus familiars o afins poden rebre informació en temps real sobre el seu procés quirúrgic. Per a accedir a aquesta informació, han de descarregar-se una APP de forma gratuïta.

L’objectiu d’aquesta eina d’humanització, que s’ha instal·lat també en altres cinc hospitals de la Comunitat Valenciana, és facilitar als acompanyants el seguiment quirúrgic del pacient intervingut, oferint informació en temps real i disminuint possibles estats d’ansietat. Així i tot, aquesta eina no substitueix el procés d’informació clínica que igualment rebrà el pacient i el seu entorn.

APP de descàrrega gratuïta

La descàrrega de l’aplicació és totalment gratuïta i s’activa a través d’un codi alfanumèric personal que se li entrega al pacient en el moment del seu ingrés. El pacient pot entregar aquest número a qui considere, per la qual cosa es compleix la protecció de dades clíniques. L’aplicació únicament està activa durant el mateix dia de la intervenció i ofereix informació en tres estats: cirurgia programada; pacient en preoperatori; pacient en quiròfan; i eixida de quiròfan. La informació s’actualitza de manera automàtica gràcies a un procés de lectura de codis activat en l’àrea quirúrgica.

Amb aquesta aplicació, que ha superat ja les 4.300 descàrregues en els sis hospitals autonòmics en els quals es troba activa, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, tracta de facilitar a acompanyants i familiars el seguiment de l’acte quirúrgic. Els hospitals que utilitzen l’APP, a més de la Plana de Vila-real, són l’Hospital Francesc de Borja, de Gandia, La Fe i l’Hospital General, de València, l’Hospital Arnau de Vilanova, de Llíria i l’Hospital Sant Joan, d’Alacant.

ValenciàEspañol