jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Hospital d’Ontinyent millora el diagnòstic de la malaltia celíaca en xiquets

L’Hospital d’Ontinyent ha constatat que la major part dels seus pacients pediàtrics ja no requereix la biòpsia intestinal per al diagnòstic de la malaltia celíaca. Amb l’aplicació de les recomanacions de la Societat Europea de gastroenterologia pediàtrica (ESPGHAN), la malaltia es constata a través de marcadors genètics i serològics i la seua simptomatologia. D’aquesta forma es redueixen els trastorns que comporta per al pacient i familiars l’anterior tècnica diagnòstica i s’evita desplaçaments a altres centres iniciant molt abans la dieta sense gluten que aconsegueix una més ràpida resolució del problema.

La malaltia celíaca és la malaltia inflamatòria més freqüent, estimant-se que més d’1 de cada 100 nounat la patirà al llarg de la seua vida. La celiaquia és un procés autoimmune que consisteix en una intolerància permanent a les proteïnes del gluten que es troba en cereals com el blat, l’ordi o el ségol.

Després de les recomanacions de la Societat Europea de la ESPGHAN. L’Hospital d’Ontinyent va iniciar en 2012 el diagnòstic mitjançant proves en sang de marcadors genètics i serològics que sumats als símptomes han servit per a evitar la biòpsia en la major part dels casos. La biòpsia intestinal és un procediment invasiu no exempt de complicacions i que en el cas d’Ontinyent no es pot realitzar en aquest centre.

Des del Servei de Pediatria de l’Hospital d’Ontinyent s’han mostrat satisfets davant aquests resultats que milloren sens dubte la vida del pacient i familiars avançant el tractament d’aquesta malaltia.

Últimas noticias

Contenido relacionado