12:34 am - Saturday, 4 July 2020

L’Hospital La Fe atén a més de 700 pacients al final de la vida

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha acollit, recentment, les VII Jornades de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa (SVMP). La trobada, que ha reunit a més de 200 professionals de diferents àmbits assistencials, té com a objectiu ressaltar la importància de l’atenció al final de la vida i la seua accessibilitat per a tota la ciutadania de forma contínua, transversal i integrada per tots els recursos sociosanitaris.

La SVMP és una societat científica de marcat caràcter multidisciplinari, que el seu objectiu principal és treballar per a aportar qualitat d’atenció en el procés de final de vida d’aquelles persones, pacients i familiars, que viuen una situació de malaltia amenaçadora per a la seua vida.

Amb la finalitat de millorar l’atenció al final de la vida, el Departament de Salut València-La Fe ha représ enguany l’activitat de la seua Comissió de Cures Pal·liatives, integrada per professionals de les àrees d’adults, pediatria i atenció primària.

Cal destacar que més de 700 pacients reben atenció al final de vida a l’any a través dels programes desenvolupats pel Departament de Salut València-La Fe.

En 2016 l’Àrea Clínica d’Hospital a domicili i Telemedicina va atendre un total de 767 pacients, dels quals un 53% corresponen a pacients amb malaltia oncològica i un 47% de patologia no-oncològiques, dins del programa d’atenció domiciliària al final de la vida. A més, 491 d’aquests pacients van ser inclosos en el programa de gestió de casos que permet un seguiment programat dels pacients tant en períodes d’estabilitat com de major intensitat de necessitats.

Segons xifres de l’Organització Mundial de Salut, anualment 40 milions de persones necessiten cures pal·liatives en el món i tan sols un 14% els reben.

En l’àmbit autonòmic, en 2015 aproximadament 11.500 persones van morir de càncer i prop de 20.000 ho van fer com a causa d’un grup de patologies cròniques, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Per aquest motiu, la primera taula de la jornada ha estat orientada entorn de l’estratègia i organització de les cures en l’atenció final de la Comunitat Valenciana. Aquesta sessió ha comptat amb la participació de dos referents nacionals en aquest àmbit: Antonio Pascual, cap de la Unitat Pal·liatius de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Ricardo Martino Alba, coordinador del Grup de Treball de Cures Pal·liatives Pediàtriques en el Sistema Nacional de la Salut. Les ponències han estat centrades en el desenvolupament de les polítiques sobre l’atenció en la persona malalta i la seua família i a reconéixer les necessitats específiques en totes les etapes de la vida, des de la infància fins a les persones majors.

En la segona taula s’han tractat comunicacions orientades a la planificació de decisions en el context dels tractaments amb ventilació mecànica no invasiva, diàlisi i nutrició incorporant les voluntats i desitjos de la persona malalta i atenent al millor assessorament professional possible. La tercera taula s’ha dedicat a les cures pal·liatives pediàtriques no oncològics, en concret a l’atenció en el context de malaltia neurològica greu.

L’última taula s’ha centrat en l’exposició de casos clínics i ha destacat l’elevat nivell de totes les comunicacions rebudes en aquesta convocatòria, per la complexitat dels casos i per les respostes assistencials desenvolupades.

Com a activitat complementària s’ha dut a terme un videofórum en el qual s’han projectat diversos curtmetratges i documentals en format breu relacionats amb l’obstinació terapèutica, la comunicació al final de la vida i les cures pal·liatives pediàtriques.

Després de la projecció s’ha donat un temps per a compartir competències i reflexions entorn de la temàtica de la jornada en la qual s’ha comptat amb la presència de Pedro Solís, director del curtmetratge ‘Entenimentades’, premiat amb el Goya al ‘Millor curtmetratge d’animació espanyol’ en 2014.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Consell reduirà taxes als sectors portuari i del taxi, afectats per la COVID-19

A més, Mónica Oltra ha anunciat contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat

Tercer dia consecutiu sense morts a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana suma 95 altes i 14 positius. 8 d'ells a la província de València, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.016.

Presenten el programa del 25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El programa que es durà a terme entre el 3 i el 12 d'agost. Es reemplaçarà la participació de grups internacionals per la de grups de la C. Valenciana.

Cinema i ‘pack d’autocine’, una de les apostes de l’estiu borrianenc per l’oci local

Des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, al costat de l'antic càmping, cada diumenge s'oferirà una cartellera en un espai amb capacitat per una vuitantena de vehicles i es potenciarà que els comerços de restauració oferisquen menjar per a endur-se i poder sopar veient la gran pantalla.

Sanitat decideix no obrir 12 consultoris en zones turístiques de Castelló

El sindicat CSIF denúncia la situació en què es queden les localitats afectades, Benicàssim; Castelló; Benassal, Torreblanca, Almassora, Peníscola, i Alcossebre després que la Conselleria anunciara reforços en els ambulatoris.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià