8.2 C
Valencia

L’Hospital La Fe atén a més de 700 pacients al final de la vida

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha acollit, recentment, les VII Jornades de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa (SVMP). La trobada, que ha reunit a més de 200 professionals de diferents àmbits assistencials, té com a objectiu ressaltar la importància de l’atenció al final de la vida i la seua accessibilitat per a tota la ciutadania de forma contínua, transversal i integrada per tots els recursos sociosanitaris.

La SVMP és una societat científica de marcat caràcter multidisciplinari, que el seu objectiu principal és treballar per a aportar qualitat d’atenció en el procés de final de vida d’aquelles persones, pacients i familiars, que viuen una situació de malaltia amenaçadora per a la seua vida.

Amb la finalitat de millorar l’atenció al final de la vida, el Departament de Salut València-La Fe ha représ enguany l’activitat de la seua Comissió de Cures Pal·liatives, integrada per professionals de les àrees d’adults, pediatria i atenció primària.

Cal destacar que més de 700 pacients reben atenció al final de vida a l’any a través dels programes desenvolupats pel Departament de Salut València-La Fe.

- Publicitat -

En 2016 l’Àrea Clínica d’Hospital a domicili i Telemedicina va atendre un total de 767 pacients, dels quals un 53% corresponen a pacients amb malaltia oncològica i un 47% de patologia no-oncològiques, dins del programa d’atenció domiciliària al final de la vida. A més, 491 d’aquests pacients van ser inclosos en el programa de gestió de casos que permet un seguiment programat dels pacients tant en períodes d’estabilitat com de major intensitat de necessitats.

Segons xifres de l’Organització Mundial de Salut, anualment 40 milions de persones necessiten cures pal·liatives en el món i tan sols un 14% els reben.

- Publicitat -

En l’àmbit autonòmic, en 2015 aproximadament 11.500 persones van morir de càncer i prop de 20.000 ho van fer com a causa d’un grup de patologies cròniques, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Per aquest motiu, la primera taula de la jornada ha estat orientada entorn de l’estratègia i organització de les cures en l’atenció final de la Comunitat Valenciana. Aquesta sessió ha comptat amb la participació de dos referents nacionals en aquest àmbit: Antonio Pascual, cap de la Unitat Pal·liatius de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Ricardo Martino Alba, coordinador del Grup de Treball de Cures Pal·liatives Pediàtriques en el Sistema Nacional de la Salut. Les ponències han estat centrades en el desenvolupament de les polítiques sobre l’atenció en la persona malalta i la seua família i a reconéixer les necessitats específiques en totes les etapes de la vida, des de la infància fins a les persones majors.

En la segona taula s’han tractat comunicacions orientades a la planificació de decisions en el context dels tractaments amb ventilació mecànica no invasiva, diàlisi i nutrició incorporant les voluntats i desitjos de la persona malalta i atenent al millor assessorament professional possible. La tercera taula s’ha dedicat a les cures pal·liatives pediàtriques no oncològics, en concret a l’atenció en el context de malaltia neurològica greu.

L’última taula s’ha centrat en l’exposició de casos clínics i ha destacat l’elevat nivell de totes les comunicacions rebudes en aquesta convocatòria, per la complexitat dels casos i per les respostes assistencials desenvolupades.

Com a activitat complementària s’ha dut a terme un videofórum en el qual s’han projectat diversos curtmetratges i documentals en format breu relacionats amb l’obstinació terapèutica, la comunicació al final de la vida i les cures pal·liatives pediàtriques.

Després de la projecció s’ha donat un temps per a compartir competències i reflexions entorn de la temàtica de la jornada en la qual s’ha comptat amb la presència de Pedro Solís, director del curtmetratge ‘Entenimentades’, premiat amb el Goya al ‘Millor curtmetratge d’animació espanyol’ en 2014.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.

Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

62 xiquets i xiquetes de l’Eliana planten el seu arbre en el Bosc de la Benvinguda

Després d'esta quarta edició la iniciativa suma un total de 270 exemplars d'oms en procés de recuperació.

L’aeroport de Castelló dona per extingit l’incendi declarat en una aeronau destinada a desmantellament

En el sinistre no s'han registrat danys personals i els materials es limiten a l'aeronau afectada pel foc.

Sanitat declara 53 morts des del dissabte per coronavirus

En estos moments hi ha 15.383 casos actius.
- Advertisement -

: Valencià